Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Professor i pediatrik förenad med befattning som överläkare

Anställningen som professor i pediatrik är placerad vid avdelningen för pediatrik inom institutionen för Kliniska Vetenskaper, Sahlgrenska akademin. Vid avdelningen för pediatrik bedrivs omfattande forskning på det växande barnet inom både medicinska och kirurgiska ämnen med framför allt kliniska studier, experimentell forskning och även forskning utgående från kvalitetsregister. Avdelningen deltar i fakultetens olika utbildningsprogram (fr.a. läkarutbildningen termin 11), och bedriver flera SK-kurser samt forskarutbildningskurser för doktorander på avancerad nivå.      

Ämne

Pediatrik

Ämnesbeskrivning

Pediatrik omfattar all form av forskning och läkarvård kring barns hälsa och sjukdom alltifrån diabetes, onkologi, allergi, astma, barnkirurgi, endokrinologi, gastroenterologi, kardiologi, nefrologi, neonatologi, neurologi och habilitering.                

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning, kursansvar, handledning och examination i kurser på grund- och avancerad nivå inom institutionens och Sahlgrenska Akademins utbildningar. Arbetet innebär att utveckla och samordna lärandemål, läraktiviteter, nya pedagogiska metoder, handleda i lärarprojekt för docentur, examinationsformer och bedömningskriterier i relation till innehåll, syfte och aktuell pedagogisk forskning samt kvalitetssäkra utbildningen med validerade utvärderingsformer. I arbetsuppgifterna ingår att bedriva självständig forskning på internationell nivå, som leder till publikationer i tidskrifter med hög genomslagskraft, erhållna nationella eller/och internationella externa forskningsanslag, samt att bedriva handledning inom forskarutbildningen. Ledningsuppdrag i form av studierektor och kursledare kan komma att ingå i arbetsuppgifterna. Den kliniska tjänstgöringen kommer att vara knuten till den kliniska verksamhet som motsvarar innehavarens specialitet. Anställningen innefattar samverkan med det omgivande samhället samt administrativa uppdrag.           

Behörighet

Behörig för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4 §§ högskoleförordningen samt i Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Behörig att anställas som professor är den som har visat dokumenterad pedagogisk skicklighet. Den sökandes pedagogiska meriter kommer att bedömas utifrån de universitetsgemensamma kriterier som gäller för excellenta lärare vid universitetet. Bedömningen utgår från den sökandes dokumenterade och reflekterande pedagogiska praktik. Dessutom visad vetenskaplig skicklighet. Legitimation som läkare och specialistkompetens i pediatrik är ett krav.  

Enligt Högskolelagen 3 kap 8 § får en förenad anställning innehas bara av den som uppfyller behörighetskraven för både anställningarna. Avsikten är att den som ska anställas ska tjänstgöra som överläkare där svensk läkarlegitimation och specialistbevis är ett krav.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3-4§§ högskoleförordningen samt i Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Pedagogisk skicklighet i första hand och vetenskaplig skicklighet i andra hand. Klinisk och administrativ skicklighet i tredje hand. Vid tillsättningen kommer särskild vikt att tillmätas samarbetsförmåga och pedagogisk skicklighet enligt universitets kriterier för excellenta lärare. Därutöver förmåga att leda forsknings- och utvecklingsarbete, förmåga att attrahera doktorander och forskningsmedarbetare, och förmåga att erhålla externa anslag.  

Sökande som saknar formell högskolepedagogisk utbildning vid Göteborgs universitet förväntas genomgå sådan eller få motsvarande högskolepedagogisk utbildning vid annat lärosäte validerad inom ett år från att anställningen påbörjats. Den som föreslås som innehavare av anställningen kommer att få sin högskolepedagogiska meriter prövade innan beslut om anställning fattas av rektor.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid 100%, placering vid Institutionen för Kliniska vetenskaper

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Tillsättningsförfarande

  • Behörighetsgranskning av sökandes handlingar genomförs efter sista ansökningsdag
  • Sökandes handlingar skickas till externa sakkunniga för bedömning
  • Ärendet behandlas i Sahlgrenska akademins Lärarförslagsnämnd
  • Lärarförslagsnämnden lämnar förslag på kandidat
  • Prövning/validering av föreslagen kandidats högskolepedagogiska meriter genomförs
  • Ärendet förs till rektor för beslut

Kontaktuppgifter för anställningen

Var vänlig att kontakta:

Prefekt Peter Naredi, mail peter.naredi@gu.se, tel 0313428345

Avdelningschef Jovanna Dahlgren, jovanna.dahlgren@gu.se, 0766-186737

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: Anvisning ansökan klinisk anställning

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Norera särksilt att följande dokument ska bifogas i ansökan:

- Doktorsexamensbevis (på svenska eller engelska)
- Legitimation som läkare
- Intyg om specialistkompetens inom pediatrik
- Max 10 vetenskapliga skrifter som sökande särskilt önskar åberopa
- Dokumentation som styrker doktorandhandledning
- Dokumentation som styrker högskolepedagogisk utbildning/meriter
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte finns i elektronisk form ska skickas till och materialet ska vara tydligt märkt med referensnummer PAR 2020/42:

Göteborgs universitet
Sahlgrenska akademin
HR-avdelningen
Box 400
405 30 Göteborg

Materialet ska vara tydligt märkt med referensnummer PAR 2020/42

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-06-16

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?