Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i offentlig rätt, särskilt skoljuridik

Vid Juridiska institutionen, Handelshögskolan, Göteborgs universitet, bedrivs spännande och ämnesöverskridande forskning och utbildning inom ämnet juridik. Vårt juristprogram är en av landets mest sökta programutbildningar och vår forskning kännetecknas av både bredd och spetskompetens. Institutionen har expanderat kraftigt de senaste åren och utvecklat starka forskningsmiljöer. Institutionen har idag ca 100 medarbetare inom kategorierna lärare, forskare, doktorander, amanuenser och administrativ personal. Vi har ca 1 200 studenter inom utbildningen på grund- och avancerad nivå. Mer information om institutionen finns på www.law.gu.se.

Arbetsuppgifter

Som lektor i offentlig rätt, särskilt skoljuridik, blir din huvudsakliga arbetsuppgift att bedriva undervisning, examination och därtill hörande administration i ämnet skoljuridik, inom ramen för kurser som ges vid Institutionen för pedagogik och specialpedagogik (IPS) vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Juridiska institutionen och IPS samarbetar i första hand kring den rektorsutbildning som ges vid IPS. Arbetsuppgifterna kan innefatta undervisning på både grund- och avancerad nivå. Arbetsuppgifterna kan även komma att innefatta annan undervisning inom ämnet offentlig rätt.

Behörighet

Behörig att anställas som lektor är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. Behörighetsgrunder för anställningen som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen, Anställningsordning för lärare vid Göteborgs universitet Dnr V 2018/161, samt Anvisningar för anställning och befordran av lärare vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet V 2018/224.

Bedömningsgrund

Vid urval bland behöriga sökande kommer lika stor omsorg att ägnas prövningen av den pedagogiska skickligheten som den vetenskapliga skickligheten. Vid bedömningen av pedagogisk och vetenskaplig skicklighet kommer särskild vikt att läggas vid meriter i offentlig rätt, och då särskilt i skoljuridik.

Då undervisningen bedrivs i lärarlag fäster vi stor vikt vid att den som anställs har de personliga egenskaper som krävs för att kunna bidra till en positiv utveckling av Juridiska institutionen. God samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot studenter och kollegor värderas högt. Möjlighet att undervisa på svenska är en förutsättning för anställningen, då undervisningen i första hand sker på svenska.

Universitetet kommer i rekryteringsprocessen att göra en helhetsbedömning av kompetens och skicklighet, i syfte att anställa den sökande som bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla arbetsuppgifterna och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Tillsvidareanställning om 50% av heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Joachim Åhman (prefekt); joachim.ahman@law.gu.se

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till Jeanette Lund (personalhandläggare); jeanette.lund@law.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Om du vill åberopa publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt, kontakta Jeanette Lund.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-02-19

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.