Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör med inriktning mot studentrekrytering

Arbetsuppgifter

Institutionen för matematiska vetenskaper och institutionen för fysik söker en medarbetare för att marknadsföra våra utbildningar, främst på kandidat- men även på mastersnivå. Den primära målgruppen är gymnasieelever och gymnasielärare men även presumtiva studenter till våra mastersprogram, såväl nationella som internationella. Du kommer att arbeta med att ta fram bild och text till informationsmaterial, vara redaktör för institutionernas grundutbildningssidor på vår webb och ha en aktiv närvaro på sociala medier. Du kommer även att utbilda studentambassadörer för att sedan tillsammans med dem och våra lärare besöka gymnasieskolor och organisera studiebesök vid våra institutioner. Deltagande på utbildningsmässor kan också ingå. I tjänsten ingår att analysera målgrupper och deras informationsbehov, välja kanal- och mediemix, och följa upp resultatet av rekryteringsinsatser. Du nätverkar på såväl fakultets- som universitetsgemensam nivå, och arbetar nära våra studenter, övriga kommunikatörer, studievägledare och utbildningsansvariga.

Kvalifikationer

• Akademisk utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Mycket god kommunikativ förmåga på svenska och engelska i såväl tal som skrift.
  • Relevant erfarenhet av webbpublicering och marknadsföring via sociala medier.

Meriterande för tjänsten är

• Relevant arbetslivserfarenhet, t ex inom kommunikationsplanering.
  • Genuint intresse för och erfarenhet av utbildningsfrågor.
  • Utbildning inom eller intresse för matematik och naturvetenskap.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Du behöver vara kommunikativ och ha lätt för att skapa kontakt med yngre målgrupper. För att rollen ska passa dig är det nödvändigt att du har ansvarskänsla, kan ta egna initiativ och har lätt för att samarbeta. Du behöver ha ett prestigelöst förhållningssätt och med entusiasm ta dig an såväl de analytiska som de mer praktiska delarna av uppdraget.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, med placering på avdelningen för verksamhetsstöd inom institutionen för matematiska vetenskaper. Arbetet kommer dock i lika stor utsträckning att vara inriktat mot institutionen för matematiska vetenskaper och institutionen för fysik.

Anställningen önskas tillträdas snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kommer att tillämpas.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

- Helena Rafstedt, administrativ chef på institutionen för matematiska vetenskaper, 031 772 3507

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 26 februari 2020

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.