Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör

 Vi söker en kommunikatör till Institutionen för marina vetenskaper och Centrum för hav och samhälle, Göteborgs universitet

Göteborgs universitet har som uppgift att skapa och sprida ny kunskap. Genom att vara öppet mot omvärlden och ständigt delta i samhällsdebatten bidrar universitetet till samhällsutvecklingen. Centrum för hav och samhälle bildades under 2015 och är den nya ingången till all havsrelaterad verksamhet vid Göteborgs universitet. Vårt uppdrag är att initiera, stimulera och utveckla tvärvetenskaplig forskning och utbildning inom det marina och maritima området. Vi arbetar nära samtliga fakulteter inom Göteborgs universitet och har ett särskilt uppdrag kring samverkan med externa aktörer med fokus på hav och samhälle. Centrum för hav och samhälle är värd för Göteborgs universitet inom Havsmiljöinstitutet som genom analys- och syntesarbete bistår den svenska regeringen och myndigheter med kunskap om miljösituationen i havet .

 

Vi behöver nu förstärka vårt team med en duktig kommunikatör som vill vara med och sprida ny kunskap om havet och dess resurser. Arbetet kommer innebära att tillsammans med kommunikationsteamet  på Centrum för hav och samhälle och forskare planera och genomföra kommunikationsinsatser, såsom reportage, webbfilm, webbnyheter och fotografering. Du kommer även tillsammans med övriga kommunikatörer arbeta med webbutvecklingsprojekt , kommunikationsplanering, trycksaksproduktion och hantering av våra i sociala media-kanaler.

Vi söker dig som har högskoleexamen eller motsvarande inom medie- och kommunikationsvetenskap alternativt journalistik. Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet som kommunikatör/ journalist inom digitala, rörliga och tryckta media. Din språkkänsla är mycket god och du har förmågan att anpassa innehåll för olika målgrupper.

Du hanterar de vanligast publiceringsverktygen och är kunnig i digital bildhantering och videoredigering.

Vill du vara med att tillsammans med oss utveckla och driva digital och rörlig kommunikation om kunskapen kring havet? Välkommen med din ansökan.

Kvalifikationer

Sökande ska ha

  • en akademisk examen inom medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller annan likvärdig utbildning
  • mycket goda kunskaper i svenska och förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift
  • goda kunskaper i engelska i tal och skrift
  • kunskaper i ett webbpubliceringsverktyg
  • goda kunskaper i bildhantering och videoredigering.

Meriterande är erfarenhet av liknande arbete och arbete med sociala medier, ljudredigering och podcasts samt projektledning .

Viktiga egenskaper är att vara strukturerad, självständig, lyhörd och pedagogisk samt att ha en god förmåga att se helheter och samband. Det är viktigt att trivas med att arbeta i team och med ett tidvis högt tempo. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är  Tillsvidare, provanställning kommer att tillämpas

Omfattning i procent: 100%

Med placering tills vidare vid: Institutionen för Marina vetenskaper, Göteborg 

 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta  Lotta Willerstrand på Tfn: 031- 786 37 41

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-12-20

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?