Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i neurofysiologi

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en postdoktor, med placering vid sektionen för fysiologi.

Syftet med projektet är grundforskning kring handens känsel, samt att utveckla nya metoder för att återställa känsel i en handprotes för patienter med hand- eller armamputationer. Forskningsgruppen vid sektionen för fysiologi är framstående inom forskning på människans känsel, där bl.a. aktiviteten i enstaka nervtrådar registreras med s.k. mikroneurografisk teknik hos vakna försökspersoner, samt parallella studier av hjärnans aktivitet med olika tekniker.

Neurofysiologi

Ämnesbeskrivning

Human experimentell neurofysiologi med funktionell bildering av hjärnans funktioner.

Arbetsuppgifter

Som forskare kommer du att delta i ett forskningsprojekt som fokuserar på att 1) studera den mänskliga känseln med flera olika experimentella tekniker (mikroneurografi, psykofysik, EEG, MEG); 2) medverka i forskningsprojekt med flera svenska och europeiska forskargrupper som syftar till att återskapa känselförnimmelser för patienter som använder en handprotes efter amputationsskador.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss främst till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Bedömningsgrund

Doktorsexamen i medicinsk vetenskap, neurofysiologi eller motsvarande ämne är ett krav. Vi vill att du har en stark bakgrund inom stor erfarenhet av praktiskt laborativt arbete inom human neurovetenskap, funktionell bildering med EEG och/eller MEG, digital signalregistrering och datorbaserad signalanalys. Meriterande är stark personlig drivkraft, god samarbetsförmåga samt goda kunskaper i engelska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 100% i 24 månader, med placering vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågar om anställningen är du välkommen att kontakta professor Johan Wessberg, tfn; +4631-786 3506 , e-post;johan.wessberg@gu.se eller universitetslektor/sektionschef Lars-Gunnar Pettersson, tfn; +4631-786 3507, e-post; lars-gunnar.pettersson@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Intyg om doktorsexamen bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 20-01-17.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.