Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15
Mitt i händelsernas centrum står JMG, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet. En av Nordens mest välrenommerade institutioner inom sitt område, med bredd och djup i både forskning och utbildning.
Forskningsprojektet KRISAMS bygger på en närmast unik design där undersökningar av allmänhetens krisreaktioner genomförs i direkt anslutning till samhällskriser med hjälp av enkäter och fokusgruppsintervjuer. Designen har arbetats fram av forskargruppen i tidigare projekt i samarbete med opinionslaboratoriet LORE vid Göteborgs universitet, där en medborgarpanel med 60 000 deltagare är en central del. För att ge en mer heltäckande bild av det multipublika samhället bygger projektet också upp en särskild boendepanel med deltagare från storstädernas förorter, vilka alltid är underrepresenterade i traditionella enkätundersökningar. Även olika typer av experiment med deltagare i panelen kommer att genomföras, där budskap, medieplattformar och källor i kriskommunikationen varieras.
Forskningsprojektet är fyraårigt och beräknas pågå till december 2021.
Till projektet söker vi en biträdande forskare under 6-12 månader i en omfattning av
50%–100 % med placering vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, Göteborgs universitet.
Den utlysta tjänsten är knuten till forskningsprojektet Kriskommunikation och förtroende i det multipublika samhället (KRISAMS) vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG). I arbetsuppgifterna ingår att delta i projektets forskning om kriskommunikation med huvudsaklig inriktning på att genomföra kvantitativa innehållsanalyser av nyhetsmaterial och insamling av intervjudata.
Läs mer om forskningsprojektet här: https://jmg.gu.se/forskning/alla_projekt/krisams
Vi söker dig som går/har examen från en grundutbildning i journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap eller statskunskap. Arbetet kräver goda kunskaper om den aktuella samhällsdebatten, offentlig kommunikation och journalistik, stor noggrannhet och förmåga att arbeta självständigt. Tidigare erfarenheter av samhällsvetenskapligt forskningsarbete, journalistiskt arbete, intervjuer samt kvantitativa innehållsanalyser av nyhetsmedier väger tungt i bedömningen. Vana att använda programvaror som Excel och SPSS/Stata är ett grundkrav. Du kommer att arbeta i nära samarbete med statsvetare och kommunikationsforskare.
Mycket goda kunskaper i svenska är nödvändigt för att kunna genomföra innehållsanalyserna och intervjuerna. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.
Anställningen är en tidsbegränsad anställning under 6-12 månader i en omfattning av
50% - 100% med placering vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation.
Tillträde 2020-01-20
Läs mer om Institutionen för journalistik, medier och kommunikation på hemsidan: www.jmg.gu.se.
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta forskarna på det aktuella projektet,
Marina Ghersetti, 031-786 12 15, marina.ghersetti@jmg.gu.se
Bengt Johansson, 031-786 49 84, bengt.johansson@jmg.gu.se.
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.
Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-12-09
Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning.
Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.