Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i idrottsvetenskap med inriktning sports coaching

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI, bedriver forskning, forskarutbildning grundutbildning och samverkansuppdrag inom idrottsvetenskap och kostvetenskap.

Centrala intresseområden vid institutionen inom idrottsvetenskapen är coaching/ledarskap, undervisning/lärande samt hälsopromotion och prestationsutveckling. En stor del av institutionens grundutbildning sker inom hälsopromotionsprogrammet, programmet i sports coaching samt lärarutbildning i idrott och hälsa, men det finns även fristående kurser och kostvetenskapliga utbildningar.

Idrottsvetenskap med inriktning sports coaching

Ämnesbeskrivning

Idrottsvetenskap avser idrott och fysisk aktivitet ur ett tvärvetenskapligt perspektiv och innefattar studiet av den idrottande/fysiskt aktiva individen och idrottskulturens utveckling i samhället. Sports coaching behandlar bl.a. coaching, planering och ledning av idrott, idrottare och lag i alla åldrar och på alla kunskapsnivåer. Den specifika tjänsten avser främst pedagogiska aspekter på sports coaching med fokus på hållbart och holistiskt tränarskap.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna gäller undervisning och programutveckling samt programledarskap inom det område och med den inriktning som finns i beskriven enligt ovan. Arbetsuppgifterna består av praktisk och teoretisk undervisning, samt handledning inom grundutbildning. I arbetsuppgifterna ingår kursadministration samt arbete med att leda programmet samt deltagande i programråd.

Den sökande förväntas kunna undervisa på svenska.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Erfarenhet av undervisning inom området sports coaching på universitetsnivå är meriterande. Undervisningserfarenhet ska ligga inom de samhällsvetenskapliga delarna av idrottsvetenskapen med specifikt fokus på ledarskap, pedagogik och hållbart tränarskap. Deltagande i utvecklingsarbete och programråd är av vikt. Egen erfarenhet från ledarskap inom idrottsrörelsen ses som positivt. Erfarenhet av vetenskapligt arbete inom området liksom studier på forskarutbildningsnivå är meriterande.

Sökandes personliga egenskaper avseende förmåga att samarbeta internt och externt för att utföra de beskrivna arbetsuppgifterna kommer att beaktas vid bedömningen av lämpligheten för anställningen. I denna rekrytering kommer universitetet främst att beakta den sökande som efter en helhetsbedömning anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla här ovan beskrivna arbetsuppgifter.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad 12 månader på 70 % vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap.
Tillträde: 2020-02-01

Frode Slinde , prefekt
031-7864220, frode.slinde@gu.se

Karin Grahn, studierektor
031-7862072, karin.grahn@ped.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-12-09

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.