Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Skeppare/tekniker

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

I universitets infrastruktur ingår två marina fältstationer, Kristinebergs marina forskningsstation vid Gullmarsfjorden (Lysekils kommun) och Tjärnö marina laboratorium vid Kosterfjorden (Strömstads kommun). Vid fältstationerna finns en bred serviceverksamhet (hotell, restaurang, laboratorier, fartyg, verkstad) med ett 40-tal anställda inom tekniska och administrativa yrken.

Den annonserade tjänsten är förlagd till Tjärnö marina laboratorium i Strömstads kommun. På Tjärnö finns forskare året runt, gästforskare och universitetsstuderande som har en del av utbildningen förlagd till stationen, och under sommarhalvåret gästas också stationen av många grupper av besökare.

Inriktning

Anställning som däcksman på Tjärnö

Arbetsuppgifter
Du kommer vara däcksman på Nereus, och tillsammans med övrig besättning ansvar för fartyget, dess framförande och den avancerade provtagningsutrustning som används. Som däcksman hanterar du utrustning och redskap på däck. Det är viktigt att säkerheten ombord hålls på en hög nivå.

Insatser med kort varsel kan förekomma. Tjänsten gäller framförallt dagtid, men kvälls- och helgarbete förekommer.

Kvalifikationer
Du ska ha Basic safety training och giltigt läkarintyg för sjöfolk. Du ska ha Basic safety training, behörighet för fartygsbefäl klass VI, giltigt läkarintyg för sjöfolk, och behörigt ROC-certifikat. Du ska även ha CCM krishanteringsutbildning, utbildning i medical care eller sjukvårdsutbildning för hantering av fartygsapoteket D, och det är meriterande med SSO. Det är också meriterande om du har vana och kunskap av att hantera CTD, olika vattenhämtare, skrapor och huggare. Som person är du lyhörd för

forskningens och utbildningens behov vid provtagning och forskningsuppdrag. Du har en god förmåga att samarbeta med olika yrkeskategorier i en internationell miljö. Egen bil behövs för att kunna ta sig till och från arbetsplatsen då den kommunal trafik är mycket gles.

Upplysningar om anställningen lämnas av
Kerstin Johannesson (stationschef) 031-786 96 11  Kerstin.Johannesson@gu.se
Karl-Henrik Gustafsson (skeppare) 031-786 96 41 karl-henrik.gustafsson@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Till ansökan bifogas:

• Personligt brev
  • CV och meritlista med beskrivning av tidigare arbeten och relevanta uppdrag.
  • Intyg och övriga handlingar som du önskar åberopa.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Anställning

Anställningen är  Tillsvidareanställning, Provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning: 100% med placering tills vidare vid Tjärnö, Strömstad

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-12-20

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.