Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare i biologisk fysik

Institutionen för fysik vid Göteborgs universitet är lokaliserad i moderna lokaler på Chalmersområdet i Johanneberg och har cirka 80 medarbetare. Kommunikationsmöjligheterna är goda, både nationellt och internationellt. Forskningen är fokuserad inom ämnena atom- och molekylfysik, den kondenserade materiens fysik, spinntronik, komplexa system samt biofysik och genomförs i en internationell miljö med omfattande nationella och internationella samarbeten. Utbildningen på institutionen inkluderar undervisning på kandidat- och mastersprogram i fysik, fysik på lärarutbildningar och kurser i fysik som riktar sig till allmänheten. Fysikcentrum i Göteborg, ett nära samarbete med fyra andra institutioner inom den naturvetenskapliga fakulteten och Chalmers tekniska högskola, skapar en innovativ miljö för alla institutionens forskare och studenter.

Tjänsten innefattar forskning inom biologisk fysik vid institutionen och är fokuserad på optimering av olika mikrofluidiksystem för mammala cellstudier, i första hand för utveckling av ”organ-on-chip”-teknologi. Utöver detta, erbjuds möjligheten att fullfölja initierade samarbetsprojekt som rör cancercellmigration och bildanalys av sådana experiment.

Arbetsuppgifter

Primärt rör arbetsuppgifterna allt från cellodling (mammala stamceller, primära celler samt cellinjer), planering och genomförande av biologiska undersökningar samt optimering av cellinfärgningsprotokoll till mikrofluidikfabrikation och bildanalys. Några av de tekniker som används för cellfunktionalitet är viabilitetsinfärgningar, immunocytokemi samt ELISA. Optiska analyser i form av t.ex. fluorescensmikroskopi är också vanligt förekommande samt olika bildanalyser.

Behörighet

Behörig att anställas som forskare är den som har svensk doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen.

Kvalifikationer

Du är bevandrad i ovan nämnda celltekniker och kommer med enkelhet kunna optimera protokoll för cellodling både ”on-” och ”off-chip” (mer specifikt för olika leverceller)

Du har bevislig multidisciplinär erfarenhet av mikrofluidik, deras tillverkningsprocedurer och av mikrofluidikmaterial andra än PDMS.

Du bör även ha bevislig erfarenhet av mikrofluidiktekniker för cellmanipulering (aktiva såsom passiva) och kunna designa mikro-fysiologiska modeller in vitro.

Du ska inneha mikroskopivana och erfarenhet av bildanalys - även om MatLab-programmering i sig inte är något förkunskapskrav.

Du är en utmärkt samarbetspartner, men individualist nog att driva ett projekt.

Du har god förmåga att uttrycka dig på engelska i både text och tal.

Du har också en positiv personlighet, är öppen och entusiastisk. Vi är en liten grupp och varje medlem är viktig, likaså samspelet mellan oss.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 1 år
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för Fysik, Göteborg
Tillträde: januari 2020

Tillsättningsförfarande

Registrera din ansökan elektroniskt

Ansökan ska innehålla:
Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
CV som inkluderar vetenskapliga publikationer
Kopia på examensbevis
Två personliga referenser (namn, telefonnr, relation)

Caroline Adiels, caroline.adiels@physics.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.