Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i kognitionsvetenskap

Vid institutionen för tillämpad informationsteknologi bedrivs kritisk och tvärdisciplinär forskning i en internationell miljö av högsta kvalitet med stor relevans för det omgivande samhället. Våra forskare finns mitt i debatten och bidrar till att förklara och problematisera IT- och samhällsrelaterade utmaningar knutna till samhällets digitalisering.

Hos oss utvecklas individens kunskap och förmåga att analysera, förstå och hantera olika aspekter av IT likväl som samspelet mellan människan och tekniken inom områden som exempelvis Artificiell Intelligens, blockchain, digital förvaltning, digital innovation, e-Hälsa, Internet of Things, mobil kommunikation, robotar, sociala medier samt IT i skola och undervisning.

Vi ger utbildningar på kandidat-, magister- och masternivå med förankring i forskningen och samhällsutvecklingen.

Institutionen är placerad i det kunskapsintensiva klustret på Lindholmen där verksamheten har ett väl utvecklat samarbete med såväl näringsliv och offentlig sektor som det civila samhället.

Avdelningen för kognition och kommunikation består av ett femtontal forskare som arbetar särskilt med frågor om beslutsstöd, maskininlärning, autonoma nätverk, deep learning, artificiell intelligens samt digital kommunikation och som regelbundet är publicerade i internationella topptidskrifter. 

All undervisning vid avdelningens program, Master in Communication och kandidatprogrammet i Kognitionsvetenskap speglar verksamhetens starka forskningsmiljö.

I både forskning och utbildning har avdelningen en lång tradition av nära samarbete med industri och offentlig sektor. Avdelningen är värd för ICED Lab samt aktiv i olika samverkansprojekt rörande bland annat Artificiell Intelligens.  

För mer information om avdelningen, se www.ait.gu.se/kognition-kommunikation

Ämne

Kognitionsvetenskap

Ämnesbeskrivning

Kognitionsvetenskap med fokus på programmering, AI och filosofi

Arbetsuppgifter

Som universitetsadjunkt kommer huvuddelen av ditt arbete att bestå av undervisningsrelaterade uppgifter, dvs undervisning, administration, examination, kursuppföljning och kursutveckling. I rollen ingår att förbereda, genomföra, rätta och ge feedback på övnings- och inlämningsuppgifter.

För den här tjänsten söker vi någon som kan undervisa på vårt kandidatprogram i kognitionsvetenskap på kurser inom AI och maskininlärning, programmering, filosofi samt bidra till undervisningen på andra programkurser med “tekniskt” innehåll, omfattande t.ex. människa-maskin-interaktion. Även om huvuddelen av arbetet förväntas ligga inom det ovan beskrivna området så kan det också komma att innefatta bidrag till ämnesmässigt relaterade verksamheter, t.ex. uppdragsutbildning i programmering eller insatser på andra utbildningsprogram. 

Behörighet

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Bedömningsgrund

Vid utvärderingen av de sökande kommer ämnesmässig kompetens inom för den utlysta tjänsten relevanta områden (AI, filosofi, programmering, maskininlärning) liksom undervisningserfarenhet på universitetsnivå och pedagogisk kompetens att vägas in. Sökanden bör vara väl förtrogen med programmeringsspråk som Python och Javascript samt ramverk såsom Tensorflow och PyTorch för maskininlärning. Erfarenhet av arbete med programmeringsprojekt i privat eller offentlig sektor är meriterande.

Vid bedömningen av den pedagogiska skickligheten ska hänsyn tas till visad förmåga att utveckla, leda och genomföra utbildning av hög kvalitet, framgångsrik handledning av studerande till goda resultat och visad förmåga till utarbetande av kvalificerat utbildningsmaterial.  

Dokumenterad erfarenhet av att utveckla nya kurser på universitetsnivå inom för den utlysta tjänsten relevanta områden är meriterande.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en helhetsbedömning av kompetens och skicklighet, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Anställning

Anställningen är tillsvidare på heltid, placering vid institutionen för Tillämpad IT. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträdesdag snarast eller enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

Urval, intervju och bedömning utförs av en lokal rekryteringsgrupp. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av avdelningschef för kognition och kommunikation, Alexander Almér, +46768529067

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personalhandläggare Emil Fägerwall Ödman: 031-786 2904

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska innefatta följande handlingar:

  • Meritförteckning/CV och personuppgifter
  • Utbildningsbevis, betyg eller andra handlingar
  • Avsiktsförklaring på max en A4-sida där den sökande anger hur du vill arbeta om du blir erbjuden tjänsten
  • Redogörelse för pedagogiska meriter innehållande pedagogisk utbildning, en förteckning över de (max) 10 pedagogiska arbeten/läromedel som åberopas, samt kortfattad redogörelse för pedagogisk verksamhet och reflektion. Kvalitativa omdömen, kursutvärderingar eller motsvarande bör bifogas eller refereras till under bilagor.
  • Referenser

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-11-22

 

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?