Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Gästföreläsare i nationalekonomi

Institutionen för nationalekonomi med statistik tillhör Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och har cirka 110 medarbetare från ett stort antal länder. Undervisning bedrivs inom nationalekonomi och statistik och har idag cirka 800 studenter registrerade på institutionens kurser och program. På institutionen samlas en mångfald av forskare varav flera är internationellt kända ekonomer. De starkaste forskningsområdena är arbetsmarknadsekonomi, beteendeekonomi, utvecklingsekonomi, miljöekonomi och finansiell ekonomi. Mer information om institutionen hittar du på vår hemsida www.economics.gu.se.

Institutionen söker nu 10-15 gästföreläsare för undervisning under 2020.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som gästföreläsare består av undervisning på grund-avancerad nivå samt på forskarutbildning. Att hålla föreläsningar, att vara övningsledare, ha hand om räknestugor samt handledning av studenter i deras uppsatsarbeten på kandidat- och mastersnivå ingår i arbetsuppgifterna. Till största del kommer undervisning och handledning ske på engelska, framförallt på kandidat- och mastersnivå, men viss undervisning på svenska förekommer på grundnivå.

Mer specifikt söker vi gästföreläsare för undervisning på följande kurser:

Grundnivå;

- Macro
Macroeconomics I
- Mathematics I

I arbetet ingår även administrativa uppgifter såsom tentamensrättning och schemaläggning. Utöver kurserna som anges ovan kan det tillkomma någon kurs som institutionen behöver bemanna med gästföreläsare under året.

Kvalifikationer

Anställningarna skall stärka växelverkan mellan forskning och utbildning samt bidra till ökad internationalisering. Anställningarna riktar sig därför till personer som är aktiva forskare inom nationalekonomi. Stor vikt kommer att läggas vid egen forskning av relevans för utbildningen samt vid internationella erfarenheter. För anställning som gästföreläsare vid institutionen krävs en doktorsexamen i nationalekonomi eller motsvarande. Du ska ha tidigare erfarenhet av undervisning i nationalekonomi på grund- avancerad och/eller forskarnivå och vara pedagogiskt skicklig för att kunna kommunicera med institutionens studenter på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Även tidigare erfarenhet av handledning av studenter och/ eller doktorander är meriterande. God kommunikationsförmåga i tal och skrift på engelska och eventuellt svenska (beroende på den aktuella kursens utbildningsspråk), är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För tjänsten är det viktigt att ha god samarbetsförmåga och du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp.

En helhetsbedömning kommer göras utifrån förutsättningarna att genomföra de ovan beskrivna arbetsuppgifterna.

Anställning

Institutionen önskar anställa 10-15 personer där anställningsformen är intermittent anställning där man arbetar på timmar under en period om 7 januari 2020 – 31 december 2020 och arbetstimmarna under året kan variera mellan cirka 50- 350 timmar.

Placering är vid institutionen för nationalekonomi med statistik, Göteborgs universitet.

Övrigt

Anställningen av intermittent anställning avser timanställning enligt överenskommelse under perioden 7 januari 2020 – 31 december 2020. Vid intermittent anställning kallas du in och väljer att acceptera erbjudet arbete, som då utgör ett nytt anställningsförhållande vid varje enskilt tillfälle. Du har också rätt att tacka nej till sådant erbjudande.

Referenser kan komma att begäras in och kontaktas under rekryteringsprocessen.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Gällande arbetsuppgifter:
Universitetslektor/ proprefekt Åsa Löfgren, asa.lofgren@economics.gu.se, 031 786 13 75

Gällande anställning/ anställningsförhållanden:
Personalhandläggare Maria Siirak, maria.siirak@economics.gu.se, 031 786 58 46

Fackliga organisationer

Ansökan

Bifoga i ansökan:
- CV
- Intyg på examen
- Övriga dokument, relevanta för ansökan (frivilligt)

Ansökan ska vara inkommen senast 2019-11-27

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.