Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI, bedriver forskning, forskarutbildning grundutbildning och samverkansuppdrag inom idrottsvetenskap och kostvetenskap.

Centrala intresseområden vid institutionen inom idrottsvetenskapen är coaching/ledarskap, undervisning/lärande samt hälsopromotion och prestationsutveckling. En stor del av institutionens grundutbildning sker inom hälsopromotionsprogrammet, programmet i sports coaching samt lärarutbildning i idrott och hälsa, men det finns även fristående kurser och kostvetenskapliga utbildningar.

Idrottsvetenskap

Ämnesbeskrivning

Idrottsvetenskap avser idrott och fysisk aktivitet ur ett tvärvetenskapligt perspektiv och innefattar studiet av den idrottande/fysiskt aktiva individen och idrottskulturens utveckling i samhället.

Föreliggande tjänst innefattar idrottsvetenskap med inriktning mot anatomi, idrottsfysiologi rörelselära och träningslära.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna gäller undervisning inom det område och med den inriktning som finns i beskriven enligt ovan. Arbetsuppgifterna består av praktisk och teoretisk undervisning. I arbetsuppgifterna ingår också viss kursadministration.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Behörig att anställas som universitetslektor i idrottsvetenskap är den som har avlagt doktorsexamen i idrottsvetenskap eller har motsvarande vetenskapliga kompetens, samt har visat vetenskaplig och pedagogisk skicklighet.

Bedömningsgrund

Vid tillsättningen kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet i lika mån.

Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid dokumenterad vetenskaplig skicklighet visad i första hand genom publikationer i vetenskapliga tidskrifter. Dokumenterad erfarenhet av framför allt forskningsverksamhet avseende idrottsfysiologi med inriktning mot prestationsutveckling, testning och träningslära samt biomekanik/rörelseanalys är meriterande.

Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten kommer särskild vikt att fästas vid dokumenterad erfarenhet av att planera och genomföra undervisning. Den sökande skall ha genomfört högskolepedagogiska kurser eller kunna uppvisa motsvarande kvalifikationer. Handledning på grund-, avancerad och forskarutbildningsnivå är meriterande. Därutöver kommer dokumenterad erfarenhet av deltagande i/erhållande av externfinansierade forskningsprojekt liksom att på olika sätt ha deltagit i universitetets tredje uppgift (samverkan med det omgivande samhället) tillmätas vikt.

Den sökandes personliga egenskaper i att kunna samarbeta internt och externt för att utföra de beskrivna arbetsuppgifterna kommer att beaktas vid bedömningen av lämpligheten för anställningen.

Vid anställning väljs den sökande, som efter en helhetsbedömning av skicklighet och utvecklingspotential inom ämnesområdet för anställningen, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra de arbetsuppgifter som ingår i anställningen, samverka med övrig personal och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Den sökande förväntas kunna undervisa på svenska.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad 6 mån på 30 % vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap.
Tillträde: 2020-01-01.

Frode Slinde , prefekt
031-7864220, frode.slinde@gu.se

Karin Grahn, studierektor
031-7862072, karin.grahn@ped.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-31

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.