Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Utredare med forskarbakgrund

Nationella sekretariatet för genusforskning vid Göteborgs universitet söker en eller flera utredare med forskarbakgrund. Sekretariatet utvecklar forskningsdrivna kunskaper om villkor för forskning och utbildning. Vi har uppdrag från bl. a. regeringen och Nordiska ministerrådet och samverkar med olika aktörer nationellt, nordiskt och internationellt. Sekretariatet har idag ca 20 medarbetare med olika kompetenser och erfarenheter.

Som utredare arbetar du bland annat med att:
* ansvara för och medverka i forskningsdrivna analyser, kartläggningar och kunskapsöversikter
* organisera och arrangera aktiviteter i syfte att förmedla kunskaper om forskningens och utbildningens villkor, nationellt och internationellt
* samverka på det högskole- och forskningspolitiska fältet i Sverige, Norden och Europa
* initiera och medverka i ansökningar, anbud, projektförslag och liknande på sekretariatets verksamhetsfält.

I arbetsuppgifterna kan även ingå att sammanställa och förmedla komparativ kunskap om genus i och jämställdhet i Norden

Vi söker en utredare med
* avlagd doktorsexamen med relevans för sekretariatets verksamhet
* flera års vana av kvalificerat utrednings- eller kartläggningsarbete
* dokumenterade kunskaper om villkor för forskning och utbildning
* god analytisk och problemlösande förmåga
* förmåga till helhetssyn
* initiativkraft

Meriterande

• okumenterad erfarenhet av att arbeta med genusperspektiv på forskning och utbildning
  • dokumenterad erfarenhet av nordiskt och/eller internationellt samarbete vad gäller forskning, genus och jämställdhet
  • samverkan inom och/eller etablerade nätverk av relevans för sekretariatets verksamhetsområden
  • dokumenterad erfarenhet av projekt- och/eller verksamhetsledning

God förmåga till självständigt och strukturerat arbete är en förutsättning för befattningen. Samtidigt sker arbetet på sekretariatet ofta i tvärande grupper, vilket kräver god samarbetsförmåga och lyhördhet inför olika roller och uppgifter.
Du har lätt för att samarbeta med människor med olika bakgrunder och kompetenser. Du kommunicerar väl, vilket även innebär förmåga att samverka med olika aktörer och uppdragsgivare.
Arbetsspråk är svenska/skandinaviska och engelska. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. En del resor, framför allt i Norden och Europa, ingår i tjänsten. Tjänsten är placerad i Göteborg.

Anställning

Anställningen är tillsvidareanställning på 100% med placering tills vidare vid Nationella sekretariatet för genusforskning. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta föreståndare Fredrik Bondestam tel. 031-786 9238 alt. fredrik.bondestam@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-31

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.