Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR 1:e forskningsingenjör i strukturell analys av seriekristallografidata

Vid institutionen för kemi och molekylärbiologi bedrivs forskning och forskarutbildning inom ett brett område som sträcker sig hela vägen från atom- och molekylskala via celler till hela organismer. Mycket av de fenomen som studeras har en inverkan på vår naturliga miljö och levande system. Vi deltar i utbildning på grundläggande nivå inom programmen för kemi, molekylärbiologi, läkemedelskemi, biologi, marina vetenskaper och apotekarprogrammet.

Information om forskargruppen:

1:e forskningsingenjören kommer att vara del av Dr Gisela Brändéns forskargrupp och arbeta i nära samarbete med Prof. Richard Neutze. I gruppen använder vi olika biokemiska och biofysikaliska metoder för att studera membranproteiners struktur, funktion och dynamik. Speciellt fokuserar vi på nya strukturbiologiska metoder där röntgenljus från synkrotroner och XFEL-anläggningar hjälper oss att beskriva proteiner i detalj när de arbetar.

Arbetsuppgifter

Forskningsprojektet omfattar produktion, rening och kristallisering av cytokrom oxidas från Thermus thermophilus. Syftet är att producera mikrokristaller av detta protein i en så kallad lipidisk kubisk fas för att framställa stora mängder mikrokristaller för experiment vid röntgenfrielektronlasrar, samt att analysera tidsupplöst kristallografidata som samlats in vid tidigare experiment. 1:e forskningsingenjören ska utföra strukturell analys och presentera resultaten från denna analys i publikationer.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som 1:e forskningsingenjör är den som har svensk mastersexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara mastersexamen. För denna tjänst måste 1:e forskningsingenjören ha minst två års erfarenhet av att odla bakterien Thermus thermophilus, isolerar cytokrom oxidas från denna organism, rena proteinet och skapa mikrokristaller i en LCP-miljö. Erfarenhet av att analysera seriekristallografidata krävs också.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 6 mån
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för kemi och molekylärbiologi, Göteborg
Tillträde: enligt överenskommelse

Tillsättningsförfarande

Registrera din ansökan elektroniskt

Ansökan ska innehålla:
Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
CV som inkluderar vetenskapliga publikationer
Kopia på examensbevis
Två personliga referenser (namn, telefonnr, relation)

Kontaktuppgifter för anställningen

Lektor Gisela Brändén, 031-786 3915, gisela.branden@gu.se

Prefekt Markus Tamas, 031-786 2548, markus.tamas@cmb.gu.se

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till:
Ann Svensson, Personalhandläggare 031-786 2558, ann.svensson@cmb.gu.se 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-31

 Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?