Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR 1:e forskningsingenjör i strukturell analys av seriekristallografidata

Vid institutionen för kemi och molekylärbiologi bedrivs forskning och forskarutbildning inom ett brett område som sträcker sig hela vägen från atom- och molekylskala via celler till hela organismer. Mycket av de fenomen som studeras har en inverkan på vår naturliga miljö och levande system. Vi deltar i utbildning på grundläggande nivå inom programmen för kemi, molekylärbiologi, läkemedelskemi, biologi, marina vetenskaper och apotekarprogrammet.

Information om forskargruppen:

1:e forskningsingenjören kommer att vara del av Dr Gisela Brändéns forskargrupp och arbeta i nära samarbete med Prof. Richard Neutze. I gruppen använder vi olika biokemiska och biofysikaliska metoder för att studera membranproteiners struktur, funktion och dynamik. Speciellt fokuserar vi på nya strukturbiologiska metoder där röntgenljus från synkrotroner och XFEL-anläggningar hjälper oss att beskriva proteiner i detalj när de arbetar.

Arbetsuppgifter

Forskningsprojektet omfattar produktion, rening och kristallisering av cytokrom oxidas från Thermus thermophilus. Syftet är att producera mikrokristaller av detta protein i en så kallad lipidisk kubisk fas för att framställa stora mängder mikrokristaller för experiment vid röntgenfrielektronlasrar, samt att analysera tidsupplöst kristallografidata som samlats in vid tidigare experiment. 1:e forskningsingenjören ska utföra strukturell analys och presentera resultaten från denna analys i publikationer.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som 1:e forskningsingenjör är den som har svensk mastersexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara mastersexamen. För denna tjänst måste 1:e forskningsingenjören ha minst två års erfarenhet av att odla bakterien Thermus thermophilus, isolerar cytokrom oxidas från denna organism, rena proteinet och skapa mikrokristaller i en LCP-miljö. Erfarenhet av att analysera seriekristallografidata krävs också.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 6 mån
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för kemi och molekylärbiologi, Göteborg
Tillträde: enligt överenskommelse

Tillsättningsförfarande

Registrera din ansökan elektroniskt

Ansökan ska innehålla:
Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
CV som inkluderar vetenskapliga publikationer
Kopia på examensbevis
Två personliga referenser (namn, telefonnr, relation)

Lektor Gisela Brändén, 031-786 3915, gisela.branden@gu.se

Prefekt Markus Tamas, 031-786 2548, markus.tamas@cmb.gu.se

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till:
Ann Svensson, Personalhandläggare 031-786 2558, ann.svensson@cmb.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-31

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.