Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Adjungerad universitetsadjunkt i pedagogiskt arbete (en eller flera)

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession utgör en av de starkaste didaktiska miljöerna i Norden. Vi arbetar med forskning, utbildning och samverkan om lärandets och undervisningens villkor, processer och resultat. Stort fokus ligger på relationer och samband mellan lärande och undervisning. En omfattande och viktig del av vårt arbete är lärarutbildning och den forskning och det utvecklingsarbete som rör skola och lärarutbildning. Det skolnära arbetet sker ofta i samverkan med andra miljöer, både inom högskolevärlden och med andra intressenter som till exempel Skolverket, kommuner och enskilda skolor.

Institutionen har ansvar för grundlärarprogrammet med inriktningarna; fritidshem, förskoleklass, årskurs 1-3 och årskurs 4-6 samt för kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) för blivande lärare för årskurs 7-9 och gymnasiet. Vi ansvarar också för två masterprogram, ett i didaktik och ett internationellt program i utbildning för hållbar utveckling.

En anställning som adjungerad lärare knyter praktisk erfarenhet och professionskompetens till Göteborgs universitet och ökar kunskapsutbytet mellan universitetet och det omgivande samhället. Den som innehar en anställning som adjungerad lärare ska ha sin huvudsakliga yrkesverksamhet förlagd inom en relevant verksamhet utanför högskoleväsendet och omfattningen av anställningen som adjungerad lärare får omfatta högst 50%. För förlängning efter två år krävs högskolepedagogisk utbildning.

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession utlyser en eller flera tidsbegränsade anställningar som adjungerad universitetsadjunkt i pedagogiskt arbete. Vi söker dig med dokumenterad kompetens samt förmåga och intresse av att aktivt bidra till och medverka i vidareutveckling av en kreativ miljö där forskning, utbildning, samverkan samspelar och stödjer varandra.

Ämne

Pedagogiskt arbete

Ämnesbeskrivning

Pedagogiskt arbete är ett praktiknära och tvärvetenskapligt ämne, som behandlar frågor kring utbildning och de människor som verkar inom den organiserade utbildningens ram. Verksamheten är orienterad mot pedagogiska praktiker och berör frågor som uppmärksammar olika aktörer, aktiviteter, innehåll, mål, och konsekvenser samt relationer mellan dessa. Särskilt uppmärksammas lärares professionella kunskap och undervisning i ett utbildningsvetenskapligt perspektiv.

Arbetsuppgifter

Den aktuella anställningen är i huvudsak inriktad på undervisning inom verksamhetsförlagd utbildning (VFU) på grundlärarprogrammet och/eller kompletterande pedagogisk utbildning (KPU). Arbetsuppgifterna innebär att handleda och bedöma lärarstudenter mot mål i VFU-kurser. Olika ämnesinriktningar kan vara aktuella. Dessa kurser går med viss oregelbundenhet varför arbetet tidsmässigt kan variera en hel del under året. Andra arbetsuppgifter och viss utbildningsadministration kan ingå. Den sökande ska kunna undervisa på svenska.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Behörig att anställas som adjungerad lärare är den som dels visat pedagogisk skicklighet, har en akademisk examen på lägst avancerad nivå eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen, samt har sin huvudsakliga yrkesverksamhet förlagd inom en relevant verksamhet utanför högskoleväsendet.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Stor vikt läggs vid pedagogisk skicklighet och dokumenterat yrkeskunnande inom det utbildningsområde som ansökan avser. Den sökande behöver ha lärarexamen, gedigen erfarenhet av undervisning i grund- eller gymnasieskolan samt gärna tidigare ha handlett lärarstudenter på praktik. Annan tidigare erfarenhet av undervisning på högskolenivå är meriterande liksom magister- eller masterexamen inom ett för anställningen relevant område. Du ska kunna undervisa på svenska. Vi lägger stor vikt vid samarbets- och kommunikationsförmåga samt personlig lämplighet.

Institutionen kommer främst att beakta de sökande som efter en helhetsbedömning anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra de arbetsuppgifter som ingår i anställningen.

I urvalsprocessen används intervjuer och referenstagning. I intervjuerna ges de sökande möjlighet att beskriva och utveckla sin syn på undervisning samt på sin kommande roll vid institutionen.

Anställning

Anställningsform:              Tidsbegränsad anställning, 12 mån
Omfattning:                      20 - 40%
Placering:                         Institutionen för didaktik och pedagogisk profession, Göteborg
Tillträde:                          2020-01-07 eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Christina Osbeck, christina.osbeck@ped.gu.se, VFU-samordnare Kaj Jönsson, kaj.jonsson@ped.gu.se, och liksom viceprefekt samverkan Annika Lilja, annika.lilja@ped.gu.se . 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Ansökan ska innehålla:

- Personligt brev
- CV eller meritförteckning
- Utbildningsbevis, betyg eller andra handlingar
- Dokumentation av pedagogisk skicklighet
- Annan dokumentation av vikt för anställningen
 
De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till:

Göteborgs universitet
Institutionen för didaktik och pedagogisk profession
Ewa Steen Stackelius
Box 300
405 30 Göteborg

Märk kuvertet med anställningens diarienummer.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-30 

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?