Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare i perinatal neurovetenskap och fysiologi

Institutionen för kliniska vetenskaper, Avdelningen för obstetrik och gynekologi vid Sahlgrenska Akademin söker en forskare för perinatalmedicinsk forskning med placering vid Centrum för perinatal medicin och hälsa. Forskargruppens mål är att genom experimentella studier erhålla fördjupade kunskaper om perinatala hjärnskademekanismer och därigenom utveckla hjärnkyddande strategier. Vi söker nu en talangfull och hängiven forskare som har ett genuint intresse av både neurovetenskap, fysiologi, perinatalmedicin och laboratoriearbete.

Arbetsuppgifter

Som forskare kommer du att ingå i forskargruppen på Centrum för perinatal medicin och hälsa. Vi har ett nära samarbete med forskargrupper i London och Paris. Forskaren skall ha ett intresse i cellulära immunologiska mekanismer vid perinatal hjärnskada. Han/hon skall kunna utföra försök både in vitro och in vivo. Forskaren kommer att utföra histologisk preparation, immunhistokemiskt arbete, western blot och FACS analyser.

Kvalifikationer

Ett krav för anställningen är en doktorsexamen i relevant ämnesområde. Laboratoriekunskap och färdigheter i djurexperimentell teknik med smådjur är ett krav. Meriterande är om du är van att arbeta självständigt liksom att arbeta i grupp. Utmärkta kunskaper i talad och skriven engelska är ett krav. Erfarenhet av immunhistokemi, FACS teknik och djurmodeller för perinatal hjärnskada är meriterande.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning med omfattning 100% i 24 månader. Anställningen är placerad vid institutionen för kliniska vetenskaper, avdelnigen för för obstetrik och gynekologi. Tillträde: 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Frågor om anställningen kan ställas till professor, Henrik Hagberg och besvaras via mail; henrik.hagberg@obgyn.gu.se 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Ansökan ska innehålla ett kort personligt brev med beskrivning av dina erfarenheter och vad som gör dig lämpad för just denna anställning (max en A4-sida), CV, kopia på examensbevis och namn och email adress till 2 referenser. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-30

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?