Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare fjärranalys av marina habitat

Arbetsuppgifter

Institutionen för marina vetenskaper söker en forskare för arbete inom forskningsprojektet Utveckling och utvärdering av satellit- och drönarbaserade metoder för övervakning och kartläggning av marina naturvärden som ingår i forskningsprogrammet ZORRO (se www.gu.se/zorro för mer information).

Arbetet består av att använda och utveckla statistiska bildanalysmetoder för att klassificera olika typer av grunda marina habitat från satellit- och drönarbilder. Bland arbetsuppgifterna ingår att i samarbete med kollegor inom forskningsgruppen vid Göteborgs universitet och vid Länsstyrelsen i Västerbotten utveckla och utvärdera fjärranalys av ålgräs och annan vegetation från satellitbilder, samt utveckla bildanalysmetoder av drönarbilder för skattning av olika habitats utbredning från både Västra Götalands län och Västerbottens län. Vidare ingår att delta i utvecklingsarbetet fjärranalysmetoder för övervakning av marina naturvärden i Sverige via möten och workshops.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i biologi, eller motsvarande, liksom goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Dokumenterat goda kunskaper om och erfarenhet av fjärranalys av undervattensvegetation från satellitbilder eller motsvarande är ett krav. Ett krav är också dokumenterat goda kunskaper att arbeta med ArcGIS, samt erfarenhet av multivariat bildanalys i form av maskininlärning (t ex support vector machine). Starkt meriterande är praktisk erfarenhet av fjärranalys av areell utbredning av ålgräs, samt kunskap om ålgräsutbredning i svenska vatten.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning upp till 6 månader
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för marina vetenskaper, Göteborgs universitet
Tillträde: Snarast

Vid frågor vänligen kontakta Per Moksnes på e-mail: per.moksnes@marine.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 209-10-17

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.