Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare fjärranalys av marina habitat

 

Arbetsuppgifter

Institutionen för marina vetenskaper söker en forskare för arbete inom forskningsprojektet Utveckling och utvärdering av satellit- och drönarbaserade metoder för övervakning och kartläggning av marina naturvärden som ingår i forskningsprogrammet ZORRO (se www.gu.se/zorro för mer information).

Arbetet består av att använda och utveckla statistiska bildanalysmetoder för att klassificera olika typer av grunda marina habitat från satellit- och drönarbilder. Bland arbetsuppgifterna ingår att i samarbete med kollegor inom forskningsgruppen vid Göteborgs universitet och vid Länsstyrelsen i Västerbotten utveckla och utvärdera fjärranalys av ålgräs och annan vegetation från satellitbilder, samt utveckla bildanalysmetoder av drönarbilder för skattning av olika habitats utbredning från både Västra Götalands län och Västerbottens län. Vidare ingår att delta i utvecklingsarbetet fjärranalysmetoder för övervakning av marina naturvärden i Sverige via möten och workshops.

 

Kvalifikationer

Doktorsexamen i biologi, eller motsvarande, liksom goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Dokumenterat goda kunskaper om och erfarenhet av fjärranalys av undervattensvegetation från satellitbilder eller motsvarande är ett krav. Ett krav är också dokumenterat goda kunskaper att arbeta med ArcGIS, samt erfarenhet av multivariat bildanalys i form av maskininlärning (t ex support vector machine). Starkt meriterande är praktisk erfarenhet av fjärranalys av areell utbredning av ålgräs, samt kunskap om ålgräsutbredning i svenska vatten.

 

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning upp till 6 månader
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för marina vetenskaper, Göteborgs universitet
Tillträde: Snarast

Kontaktuppgifter

Vid frågor vänligen kontakta Per Moksnes på e-mail: per.moksnes@marine.gu.se

 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 209-10-17

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?