Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare till statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen är en öppen och samhällsengagerad institution, mitt i staden och mitt i debatten. Vår forskning kretsar kring val, demokrati, korruption, styrningsformer, globalisering, miljö, politik och europafrågor. Institutionen är värd för forskningsprogram så som QoG institutet, Svenska valforskningsprogrammet, Varieties of Democracy (V-Dem), Governance and local development (GLD) och Center for Collective Action Research (CeCAR). Vi har utbildning på alla nivåer, grundnivå avancerad nivå och forskarnivå, samt fristående kurser. Undervisning ges på både svenska och engelska. Totalt studerar omkring 1 400 personer hos oss. Statsvetenskapliga institutionen har runt 140 anställda. Vi finns i lokaler i centrala Göteborg. 

Graviditet, förlossning och föräldraskap är livsomvälvande händelser. Ändå har det inte funnits någon forskning kring hur den perioden i livet förändrar vårt sätt att tänka på och ta till oss politiska frågor. Det vill forskningsprojektet The Gothenburg Research Program on Pregnancy and Politics med forskningsledaren docent och Wallenberg Academy Fellow Elin Naurin ändra på. Läs mer om forskningsprojektet till exempel här: https://kaw.wallenberg.org/forskning/hon-studerar-vad-graviditet-gor-med-var-syn-pa-politik

Nu har forskningsprojektet startat den stora datainsamlingen Graviditetspanelen (PregDem) och det är dags att ta projektet vidare till nästa fas. I denna fas behöver forskningsledaren hjälp av en eller flera biträdande forskare under 12 månader i en omfattning av heltid.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att hjälpa projektets medarbetare att administrera de för forskningsprojektet insamlade datamängderna. Det handlar också om att arbeta för att panelens deltagare verkligen stannar i studien till och med sista enkäten. Det kan innebära att vid behov manuellt skicka ut påminnelser över epost samt att ringa och påminna respondenter om att svara på utskickade enkäter, samt att komma med egna idéer om hur panelen hålls levande. Andra arbetsuppgifter av mer administrativ karaktär kan tillkomma såsom att uppdatera forskningsprojektets hemsida och organisera workshops och träffar ihop med deltagare i panelen. Även uppgifter i form av att skriva översikter av forskning och metoder inom forskning om föräldraskap och politiska uppfattningar kan komma att ingå.

Kvalifikationer

För anställningen krävs minst en kandidatexemen i statsvetenskap eller annat samhällsvetenskapligt ämne. Det är meriterande att ha arbetat med statistiskt datamaterial och analyser samt ha kunskap i Stata, SPSS och Excel. Erfarenheter av enkäter/paneler och Qualtrics eller liknande enkätverktyg också är meriterande.

Vi söker dig som kan bli ett kvalificerat stöd till de dataansvariga i projektet som visar sig genom att du uppmärksammar brister och svårigheter samt ger förslag på åtgärder som upprätthåller hög svarsfrekvens i panelen. Det tror vi du kan som har ett stort intresse av forskningsfältet, som har en förmåga att se hur detaljer påverkar helheten och som har välutvecklad analytisk förmåga. Du behöver också kunna arbeta självständigt, vara van att organisera och planera ditt arbete, lösa problem, ha stor initiativförmåga samt vara noggrann. Arbetet kräver stor noggrannhet, självständighet och analytisk förmåga. Då du eventuellt ska möta respondenter personligen eller via telefon och epost krävs ödmjukhet och ett vänligt bemötande.

För anställningen krävs att du är flytande i svenska och att du kan skriva- och tala mycket bra på engelska. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet för anställningen.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning under 12 månader i en omfattning av heltid med placering tills vidare vid statsvetenskapliga institutionen.
Tillträde snarast.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 

Elin Naurin, docent elin.naurin@pol.gu.se, 031-786 12 43
Anna-Karin Ingelström, administrativ chef anna-karin.ingelstrom@gu.se, 031-786 1190

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-22

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?