Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Studievägledare

Vid institutionen för tillämpad informationsteknologi bedrivs kritisk och tvärdisciplinär forskning i en internationell miljö av högsta kvalitet med stor relevans för det omgivande samhället. Våra forskare finns mitt i debatten och bidrar till att förklara och problematisera IT- och samhällsrelaterade utmaningar knutna till samhällets digitalisering.

Hos oss utvecklas individens kunskap och förmåga att analysera, förstå och hantera olika aspekter av IT likväl som samspelet mellan människan och tekniken inom områden som exempelvis Artificiell Intelligens, blockchain, digital förvaltning, digital innovation, e-Hälsa, Internet of Things, mobil kommunikation, robotar, sociala medier samt IT i skola och undervisning.
Vi ger utbildningar på kandidat-, magister- och masternivå med förankring i forskningen och samhällsutvecklingen.
Institutionen är placerad i det kunskapsintensiva klustret på Lindholmen där verksamheten har ett väl utvecklat samarbete med såväl näringsliv och offentlig sektor som det civila samhället.

Avdelningen för verksamhetsstöd ansvarar för personal-, ekonomi-, forsknings- och studieadministration, studievägledning och kommunikation.
Arbetet är självständigt men sker i nära samarbete med övriga administrativa roller med målet att ge institutionens lärare och forskare ett professionellt stöd. Gruppen består av ett tiotal personer och leds av en administrativ chef.

Som Studievägledare vid institutionen för tillämpad informationsteknologi kommer du att vara en del av en expansiv arbetsplats där vi framgångsrikt kombinerar intensivt arbete med en god arbetsmiljö och gemensamma aktiviteter. Vårt fokus på samhällets digitalisering bidrar till en händelserik utbildnings- och forskningsmiljö med högt söktryck, stora forskningsprojekt och personal mitt i samhällsdebatten.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara vår främsta kontakt mot antagna som såväl presumtiva studenter vid institutionen avseende studie- och karriärvägledning gällande institutionens program och kurser.

Förutom vägledning av studenter innefattar tjänsten hantering av antagnings- och behörighetsfrågor, tillgodoräknande, studieuppehåll, samt internationalisering för studenter såsom erasmusadministration och utbytesavtal. Du kommer också hantera planerings- och uppföljningsarbete kring studenter och deras studier. Tillsammans med övrig berörd personal planerar du och medverkar i utåtriktad verksamhet och marknadsföring, så som besöksdagar, mässor och introduktion av nya studenter.

Arbetet utförs i nära samarbete med övrig personal på institutionen som arbetar med utbildningsfrågor.

Övrigt förekommande administrativa uppgifter kan tillkomma.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning med relevans för arbetsuppgifterna, alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Arbetet kräver god kunskap om högskoleutbildning i allmänt och det är meriterande med kunskap inom någon av institutionens ämnesinriktningar.

Erfarenhet av offentligt styrd verksamhet och utbildningsadministrativa frågor från universitet och högskola är en förutsättning. Du har kunskaper gällande högskoleförordningen och andra regelverk som styr vår verksamhet. Vidare är det meriterade med erfarenhet av studie- och karriärvägledning, eller likvärdiga arbetsuppgifter. Vi ser gärna att även dessa erfarenheter kommer från universitet eller högskola. Du har kunskap om kurs- och utbildningsplaner, examensbeskrivningar samt studieplaner. Det är även meriterande med erfarenhet från våra administrativa system såsom LADOK och Mobility Online. Du besitter goda kunskaper i svenska och engelska i skrift samt tal och är obehindrad i ditt uttryck.

Du har ett intresse för utbildningsfrågor och kan förmedla information om detta på ett pedagogiskt sätt. Arbetet förutsätter hög grad av självständighet kombinerat med samarbetsförmåga, administrativ skicklighet och hög social kompetens samt förmåga att kommunicera då arbetet innebär många kontakter.

Som person är du beredd att ta ett administrativt ansvar för helheten men kan också utföra enklare rutinuppgifter. Du är lösningsfokuserad, serviceinriktad, ansvarstagande, strukturerad och organiserad.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Vi kommer att göra en helhetsbedömning och anställa den som anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla arbetsuppgifterna.

Anställning

Anställningen är ett vikariat på heltid tom 2020-08-31 eller till att ordinarie tjänsteinnehavare åter är i tjänst, med placering tills vidare vid institutionen för tillämpad IT.
Tillräde snarast, eller enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

Urval, intervju och bedömning utförs av en lokal rekryteringsgrupp.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta administrativ chef Lena Elliot: 031 786 6445
Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personalhandläggare Emil Fägerwall Ödman: 031-786 2904

Fackliga organisationer

Ansökan

OBS! Personligt brev ska vara max 1 sida och CV max 2 sidor.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-31

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.