Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Vik. universitetslektor i AKS, en eller flera

Ämne

Antikens kultur och samhällsliv

Ämnesbeskrivning

Inom ämnet Antikens kultur och samhällsliv (AKS) bedrivs en bred, tvärvetenskaplig och internationell forskning om den antika Medelhavsvärlden, om dess skriftliga och materiella kulturer från egeisk bronsålder till senantiken. Forskningen er tvärdisciplinär och internationell. Tyngdpunkt inom forskningen vid institutionen i Göteborg ligger för närvarande på grekisk bronsålder, grekisk och romersk ikonografi, och grekisk och romersk politisk och social historia. AKS i Göteborg är en del av Humanistiska fakulteten och ingår sedan 2009 tillsammans med ämnena historia och arkeologi i institutionen för historiska studier. Inom institutionen sker ett nära samarbete inom forskning och undervisning med ämnena historia och arkeologi. Institutionen för historiska studier ansvarar för ett antikmuseum.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer primärt bestå av undervisning och handledning på avancerad nivå men även på grundnivå. Vi söker en person med bred lärarerfarenhet som kan undervisa och examinera på alla nivåer och områden men i huvudsak inom antik konst och arkeologi, etruskisk kultur, östra Medelhavets bronsålder samt antik reception. I arbetsuppgifterna ingår också att handleda och examinera uppsatser. Delar av undervisningen kommer att vara nätbaserad.  Den anställde förutsätts att inom sin administrativa tid delta aktivt i ämnets och institutionens fortlöpande utvecklingsarbete.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning. Behörig att anställas som universitetslektor är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskapliga kompetens. För denna anställning, som till stor del är riktad mot avancerad nivå, krävs härutöver docentkompetens.

 

Anställning

Utlysningen gäller ett till två 6 månaders vikariat som lektor i antikens kultur och samhällsliv omfattande 30-100 %, 2020-01-01 till 2020-06-30.

Kontaktuppgifter för anställningen

Ytterligare upplysningar lämnas av studierektor Katarina Streiffert Eikleand via e-post: katarina.streiffert-eikeland@gu.se och vice-prefekt Lars Nyström, e-post: lars.nystrom@history.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till: mattias.wiberg@gu.se och ska vara inkomna senast 191029.

Ansökan ska vara inkommen senast: 191029

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?