Sidansvarig: rekrytering@gu.se

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Vik. universitetslektor i AKS, en eller flera

Antikens kultur och samhällsliv

Ämnesbeskrivning

Inom ämnet Antikens kultur och samhällsliv (AKS) bedrivs en bred, tvärvetenskaplig och internationell forskning om den antika Medelhavsvärlden, om dess skriftliga och materiella kulturer från egeisk bronsålder till senantiken. Forskningen er tvärdisciplinär och internationell. Tyngdpunkt inom forskningen vid institutionen i Göteborg ligger för närvarande på grekisk bronsålder, grekisk och romersk ikonografi, och grekisk och romersk politisk och social historia. AKS i Göteborg är en del av Humanistiska fakulteten och ingår sedan 2009 tillsammans med ämnena historia och arkeologi i institutionen för historiska studier. Inom institutionen sker ett nära samarbete inom forskning och undervisning med ämnena historia och arkeologi. Institutionen för historiska studier ansvarar för ett antikmuseum.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer primärt bestå av undervisning och handledning på avancerad nivå men även på grundnivå. Vi söker en person med bred lärarerfarenhet som kan undervisa och examinera på alla nivåer och områden men i huvudsak inom antik konst och arkeologi, etruskisk kultur, östra Medelhavets bronsålder samt antik reception. I arbetsuppgifterna ingår också att handleda och examinera uppsatser. Delar av undervisningen kommer att vara nätbaserad.  Den anställde förutsätts att inom sin administrativa tid delta aktivt i ämnets och institutionens fortlöpande utvecklingsarbete.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning. Behörig att anställas som universitetslektor är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskapliga kompetens. För denna anställning, som till stor del är riktad mot avancerad nivå, krävs härutöver docentkompetens.

Anställning

Utlysningen gäller ett till två 6 månaders vikariat som lektor i antikens kultur och samhällsliv omfattande 30-100 %, 2020-01-01 till 2020-06-30.

Kontaktuppgifter för anställningen

Ytterligare upplysningar lämnas av studierektor Katarina Streiffert Eikleand via e-post: katarina.streiffert-eikeland@gu.se och vice-prefekt Lars Nyström, e-post: lars.nystrom@history.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till: mattias.wiberg@gu.se och ska vara inkomna senast 191029.

Ansökan ska vara inkommen senast: 191029

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.