Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Personalhandläggare

Förvaltningshögskolan finns vid Samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet. Vi bedriver utbildning och forskning inom ämnet offentlig förvaltning. Kärnan i verksamheten är kandidat- och masterprogrammen som leder till Politicies kandidat- respektive Politicies masterexamen. Forskningen vid institutionen handlar till stor del om den offentliga sektorn. Samverkan mellan universitet och samhälle är viktig för Förvaltningshögskolan.

Nu söker Förvaltningshögskolan en personalhandläggare på heltid.

Arbetsuppgifter

Arbetet som personalhandläggare är varierat och spänner över flera administrativa områden med fokus på personaladministration. Kompetensområdena är både breda och djupa.

Arbetet som personalhandläggare innebär i viss mån att arbeta strategiskt men i huvudsak operativt med personalfrågor som rekrytering, kompetensförsörjning, information till personalorganisationerna, omställning, rehabilitering samt löpande personaladministration. Rollen som personalhandläggare medför att ge råd och stöd till institutionens ledning. Bredden i anställningen tar sig bland annat uttryck i arbetsuppgifter som att ansvara för samordning av administrationen kring forskarutbildningen. I detta ingår att hålla sig à jour med regelverk och system som rör forskarutbildning, vid behov bistå ledningen med administrativt stöd i dessa frågor samt vara kontaktperson för doktorander exempelvis rörande individuella studieplaner, studieuppföljning och dokumentation av kurspoäng i det studieadministrativa systemet LADOK. Då arbetsuppgifterna är en integrerad process inom ekonomi, utbildning och forskning utförs arbetet i samarbete med flera andra administrativa befattningar.

Kvalifikationer

Du skall ha en för befattningen relevant utbildning och praktisk erfarenhet av HR-området. Du har erfarenhet och/eller intresse för personaladministration på högskoleområdet. Det är också viktigt att du har en förståelse för de kompetensområden som du kommer att samarbeta med. Vidare värdesätter vi flexibilitet och förmåga till systematiskt och självständigt arbete samt en serviceinriktad inställning. Institutionen samarbetar med andra institutioner både vad gäller undervisning och forskning som administration.

Arbetet ställer höga krav på noggrannhet och god samarbetsförmåga. Andra viktiga egenskaper är ansvarskänsla och kommunikativ förmåga samt goda kunskaper i att uttrycka sig på svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom universitets- och högskolesektorn samt är förtrogen med Göteborgs universitets administrativa system. Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten som kommer till uttryck genom god förmåga att planera det egna arbetet, god samarbetsförmåga, god kommunikationsförmåga samt erfarenhet av att göra många saker samtidigt.

Anställning

Anställningen är  en tillsvidareanställning på heltid, 100%,  med placering tills vidare vid Förvaltningshögskolan. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

Efter genomgång av inkomna ansökningar kommer intervjuer att genomföras.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta  administrativ chef Peter Arkevåg, 031-786 1631, peter.arkevag@spa.gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-28

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.