Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare till projekt om beslutsfattande och kognition vid pensionering

Psykologiska institutionen har drygt 160 anställda, och bedriver en omfattande utbildnings- och forskningsverksamhet i samverkan med det omgivande samhället. Den forskning som bedrivs bedöms av internationella granskare som mycket god och söktrycket på våra utbildningar är sedan många år tillbaka högt.
Se www.psy.gu.se för mer information.

Psykologiska institutionen söker, i samarbete med Centrum för Åldrande och Hälsa (AgeCap), en forskare för analyser och metodutveckling i ett HEARTS-projekt som handlar om beslutsfattande och kognitiv hälsa. Arbetet fokuseras mot identifikation och förståelse av individuella bestämningsfaktorer samt vidareutveckling av kognitiva tester. Projektet är empiriskt och baseras på det omfattande longitudinella datamaterial som tidigare insamlats och där ytterligare datainsamlingar är planerade inom ramen för anställningen.

Arbetsuppgifter

Arbetet som forskare omfattar huvudsakligen dataanalyser samt utveckling av kognitiva tester inom projektet, särskilt tester relaterade till beslutsfattande, numerisk förmåga och episodminne. Den sökande förväntas även presentera sitt arbete vid konferenser, samarbeta med tvärdisciplinära forskningspartners och aktivt medverka i AgeCap aktiviteter.

Kvalifikationer

Behörig för anställning är den som har avlagt doktorsexamen i psykologi och har goda kunskaper om pensioneringsprocessen och beslutsfattande relaterat till det svenska pensionssystemet. Den sökande ska även ha ett starkt forskningsintresse inom området hälsa och åldrande, ha omfattande erfarenhet av forskning om pensioneringens effekter på kognitiva förmågor samt ha publicerat vetenskapliga publikationer i internationella tidskrifter.

Goda kunskaper i longitudinell dataanalys samt gedigna kunskaper i SPSS, R och Qualtrics är ett krav, liksom mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift. Det är dessutom meriterande att ha erfarenhet av registerdata och sekundärdata relaterade till pensionering och hälsa.

Bedömningsgrund

Vid urval av behöriga sökanden ska den sökande väljas som, efter en helhetsbedömning av skicklighet och utvecklingspotential, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla de ovan beskrivna arbetsuppgifterna. Väl dokumenterad erfarenhet, med goda vitsord, från tidigare uppdrag är meriterande. Därutöver kommer även personliga egenskaper som noggrannhet och flexibilitet samt visad förmåga till såväl eget ansvarstagande som till samarbete att beaktas.

Anställning

Tjänsten är en tidsbegränsad visstidsanställning på 6 månader, omfattning 25%. Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer och referenstagning. I intervjuerna ges de sökande möjlighet att beskriva och utveckla sin egen syn på sin kommande roll vid institutionen. Dessa moment kommer i förekommande fall också att ligga till grund förbedömningen.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av professor Boo Johansson, boo.Johansson@psy.gu.se, 031-786 1656

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personalhandläggare Therese Björkäng, therese.bjorkang@psy.gu.se, 031-786 1632

Fackliga organisationer

Ansökan

Intyg om doktorsexamen bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-17

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.