Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare till projekt om pensionering och psykologisk hälsa

Psykologiska institutionen har drygt 160 anställda, och bedriver en omfattande utbildnings- och forskningsverksamhet i samverkan med det omgivande samhället. Den forskning som bedrivs bedöms av internationella granskare som mycket god och söktrycket på våra utbildningar är sedan många år tillbaka högt.
Se www.psy.gu.se för mer information.

Psykologiska institutionen söker, i samarbete med Centrum för Åldrande och Hälsa (AgeCap), en forskare för mer detaljerade analyser av pensioneringens effekter på psykologiskt välbefinnande och hälsa. Arbetet fokuseras mot identifikation av individuella bestämningsfaktorer för den heterogenitet som hittills dokumenterats i det longitudinella datamaterial som finns och kommer att samlas in i ett HEARTS-projekt, se https://psy.gu.se/forskning/aldrande/HEARTS.

Arbetsuppgifter

Arbetet som forskare omfattar huvudsakligen dataanalyser och publicering av forskningsresultat med fokus på anpassning i övergången från arbete till pension. Den sökande förväntas även presentera sitt arbete vid konferenser, samarbeta med tvärdisciplinära forskningspartners, samt att aktivt medverka i AgeCap-aktiviteter som syftar till att öka tvärvetenskapliga projekt.

Kvalifikationer

Behörig för anställning är den som har avlagt doktorsexamen i psykologi och har goda kunskaper om det svenska pensionssystemet och den svenska arbetsmarknaden. Man ska även ha ett starkt forskningsintresse inom hälsa och åldrande, ha omfattande erfarenhet av forskning om pensioneringens psykologi samt ha publicerat vetenskapliga publikationer i internationella tidskrifter inom området för anställningen. Arbetet kräver hög förmåga att självständigt arbeta med och genomföra dataanalyser och återkoppla resultat, både inom projektet men även publikt. 

Goda kunskaper i longitudinell dataanalys samt gedigna kunskaper i SPSS och R är ett krav, liksom mycket god förmåga att utrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift. Det är dessutom meriterande att ha erfarenhet av internationella och tvärvetenskapliga samarbeten relaterade till pensionering och hälsa.

Bedömningsgrund

Vid urval av behöriga sökanden ska den sökande väljas som, efter en helhetsbedömning av skicklighet och utvecklingspotential, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla de ovan beskrivna arbetsuppgifterna. Väldokumenterad erfarenhet, med goda vitsord, från tidigare liknande uppdrag är meriterande. Därutöver kommer även personliga egenskaper som noggrannhet och flexibilitet samt visad förmåga till såväl eget ansvarstagande som till samarbete att beaktas.

Anställning

Tjänsten är en tidsbegränsad visstidsanställning under 1 år, omfattning 75%. Tillträde snarast möjligt, enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer och referenstagning. I intervjuerna ges sökande möjlighet att beskriva och utveckla sin egen syn på sin kommande roll vid institutionen och inom projektet. Dessa moment kommer i förekommande fall också att ligga till grund förbedömningen.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av professor Boo Johansson, boo.Johansson@psy.gu.se, 031-786 1656

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personalhandläggare Therese Björkäng, therese.bjorkang@psy.gu.se, 031-786 1632.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Intyg om doktorsexamen bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-17.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?