Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektorer i psykologi med inriktning mot hälsopsykologi

Psykologiska institutionen har drygt 160 anställda, och bedriver en omfattande utbildnings- och forskningsverksamhet i samverkan med det omgivande samhället. Den forskning som bedrivs bedöms av internationella granskare som mycket god och söktrycket på våra utbildningar är sedan många år tillbaka högt.
Se www.psy.gu.se för mer information.

Psykologiska institutionen söker en, eventuellt flera, universitetslektorer i psykologi med inriktning mot hälsopsykologi.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar undervisning, forskning och samverkan med det omgivande samhället. Andel forskning respektive undervisning regleras individuellt utifrån lokal tjänstgöringspolicy. Vidare ingår i tjänsten att aktivt delta i utvecklingen av institutionens verksamhet. Vid behov kan institutionsadministrativa uppgifter och ledningsuppdrag förekomma.

Ämnesinriktningen är hälsopsykologi, men annan undervisning inom psykologins område kan också komma att ingå. Arbetet består i huvudsak av undervisning och handledning på kliniskt inriktade kurser i hälsopsykologi på avancerad nivå, bl.a.  inom ramen för specialistutbildningen för psykologer. Förutom detta kan även undervisning och handledning inom ramen för övriga fristående kurser och program, samt i förekommande fall även inom ramen för uppdragsutbildningar, ingå i tjänsten. Undervisning på engelska kan bli aktuell. I arbetet kan kursansvar komma att ingå. I anställningen ingår kompetensutveckling och administration enligt gällande arbetstidsavtal och lokala riktlinjer. Då externfinansierad forskning utgör en viktig förutsättning för institutionens och enskilda lärares forskningsverksamhet, ingår det i anställningens arbetsuppgifter att aktivt medverka i institutionens arbete för att finna extern finansiering.

Behörighet

Behörig för anställning är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, är legitimerad psykolog samt har visat pedagogisk skicklighet. Sökande skall även ha genomgått högskolepedagogisk utbildning om 15 hp eller motsvarande, alternativt slutfört den inom ett år från anställningstillfället. Sökande som inte behärskar svenska förväntas inhämta tillräckliga språkkunskaper för att klara av de grundläggande arbetsuppgifterna inom två år.

Du som tänker söka bör ta del av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens tillämpning av Anställningsordning för anställning av lärare vid Göteborgs universitet.

Bedömningsgrund

Vid urval av behöriga sökanden ska den sökande väljas som, efter en helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla de ovan beskrivna arbetsuppgifterna. I bedömningen kommer vetenskaplig och pedagogisk skicklighet att ges lika vikt. Uppvisande av en bred kompetens som täcker flera av hälsopsykologins olika teoretiska perspektiv är meriterande. Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid forskningsmeriter inom området och att den vetenskapliga meriteringen är aktuell. Publicering i internationella tidskrifter är meriterande, liksom att ha erhållit och nu inneha externa forskningsmedel.

Erfarenhet och skicklighet inom akademisk undervisning och handledning skall vara väl dokumenterade och vitsordade. Dokumenterad förmåga att undervisa på engelska samt författande av läromedel av hög kvalitet och utveckling av kurser eller utbildningsmoment är meriterande.

Vidare beaktas graden av administrativ skicklighet, förmåga att utveckla och leda verksamhet och personal inom högskolesektorn samt förmåga att samverka med det omgivande samhället och att informera om forskning och utvecklingsarbete. Därutöver kommer även personliga egenskaper som noggrannhet och flexibilitet samt visad förmåga till såväl eget ansvarstagande som till samarbete att beaktas.

Övriga bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens tillämpning av Anställningsordning för anställning av lärare vid Göteborgs universitet.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning och kan komma att omfatta 50-100% tjänstgöring. Fastställande av den exakta omfattningen görs i samband med anställningen. Tillträde enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, intervjuer och referenstagning. I intervjuerna ges de sökande möjlighet att beskriva och utveckla sin egen syn på undervisning och forskning inom det aktuella ämnesområdet området samt på sin kommande roll vid institutionen. Dessa moment kommer i förekommande fall också att ligga till grund för bedömningen.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Kerstin Watson Falkman, kerstin.falkman@psy.gu.se, 031-786 4261.

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personalhandläggare Therese Björkäng, therese.bjorkang@psy.gu.se, 031-786 1632.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan skrivs på svenska eller engelska. Den redogörelse för vetenskaplig och pedagogisk verksamhet som ska bifogas ansökan ska utgå ifrån universitetets anställningsordning (se länk ovan). Här kan också åberopas personliga förhållanden (t ex föräldraledighet) som kan ha betydelse för meritvärderingen.

Ansökan ska innefatta följande handlingar:

  • Ett personligt brev som motiverar din ansökan och sammanfattar din kompetens.
  • En förteckning över de vetenskapliga och pedagogiska arbeten som åberopas ska bifogas ansökan. Sökande ska bland dessa ange högst 10 skrifter eller andra arbeten som åberopas i första hand. Dessa ska, numrerade enligt publikationslistan, laddas upp i fulltext som bilagor i PDF-format.
  • Kortfattad redogörelse för vetenskaplig, pedagogisk och administrativ verksamhet ska redovisas. Dokumentation av de vetenskapliga meriterna kan innehålla uppgifter om erhållna forskningsmedel, om de är erhållna som huvud- eller medsökande samt omfattning av dessa. Dokumentationen av de pedagogiska meriterna kan innehålla intyg, kursvärderingar och kvalitativa omdömen från studierektor eller motsvarande. Meriterna ska vara styrkta med vidimerade kopior av betyg, intyg och övriga handlingar som åberopas i PDF-format.
  • Utgångspunkt för redogörelsen för vetenskaplig och pedagogisk verksamhet skall vara universitetets anställningsordning för anställning av lärare (se hänvisning ovan). Här kan också åberopas personliga förhållanden (t ex föräldraledighet) som kan ha betydelse för meritvärderingen.
  • En kortfattad redogörelse för den sökandes erfarenhet av samverkan med det omgivande samhället ska redovisas i ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-24

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?