Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Psykolog med anställning som adjunkt, inriktning mot IPT

Psykologiska institutionen har drygt 160 anställda, och bedriver en omfattande forsknings- och utbildningsverksamhet. Den forskning som bedrivs bedöms av internationella granskare som mycket god och söktrycket på våra utbildningar är sedan många år tillbaka högt. Se www.psy.gu.se för mer information.

Vi söker nu en psykolog med anställning som adjunkt, inriktning mot IPT.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar undervisning i klinisk psykologi inom psykologprogrammet och psykoterapeutprogrammet, med fokus främst på Interpersonell Psykoterapi (IPT). Utöver undervisningen omfattar arbetsuppgifterna uppdrag som kursansvarig psykolog för en kurs i IPT inom ramen för individuellt vald kurs på psykologprogrammets termin 9. I anställningen ingår kompetensutveckling och administration enligt gällande arbetstidsavtal och lokala riktlinjer.

Behörighet

Behörig för anställning är den som utöver certifiering i IPT och IPT-handledning är legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut alternativt specialist i klinisk psykologi och handledare. Sökanden ska ha aktuell klinisk erfarenhet av arbete med IPT som terapeut och handledare, samt erfarenhet av pedagogisk verksamhet inom högskola eller universitet. Den sökande ska också behärska svenska i tillräckligt hög grad för att kunna undervisa på svenska.

Du som tänker söka bör ta del av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens tillämpning av Anställningsordning för anställning av lärare vid Göteborgs universitet. Denna finns tillgänglig på fakultetens webbplats www.samfak.gu.se.

Bedömningsgrund

Vid urval av behöriga sökanden ska den sökande väljas som, efter en helhetsbedömning av skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla de ovan beskrivna arbetsuppgifterna. Erfarenhet och skicklighet inom akademisk undervisning och handledning ska vara väl dokumenterad och vitsordad. Författande av läromedel av hög kvalitet och utveckling av kurser eller utbildningsmoment är meriterande. Vidare beaktas förmåga att utveckla och leda verksamhet och personal vid högskolan samt förmåga att samverka med det omgivande samhället. Därutöver kommer även personliga egenskaper som noggrannhet och flexibilitet samt visad förmåga till såväl eget ansvarstagande som till samarbete att beaktas. Tidigare pedagogisk verksamhet inom ramen för universitetsutbildningar vid GU är meriterande.
Övriga bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens tillämpning av Anställningsordning för anställning av lärare vid Göteborgs universitet. Denna finns tillgänglig på fakultetens webbplats www.samfak.gu.se.

Anställning

Tjänsten är tidsbegränsad visstidsanställning under höstterminen 2019 till och med vårterminen 2020 och kan komma att omfatta 20-50% tjänstgöring. Fastställande av den exakta omfattningen görs i samband med anställningen. Tillträde enligt överenskommelse, dock senast 1 november 2019.

Tillsättningsförfarande

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer, provföreläsningar och referenstagning. I intervjuerna ges de sökande möjlighet att beskriva och utveckla sin egen syn på undervisning och handledning inom klinisk psykologi samt på sin kommande roll vid institutionen. Dessa moment kommer i förekommande fall också att ligga till grund förbedömningen.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av proprefekt Kerstin Falkman kerstin.falkman@psy.gu.se 031-786 4261.

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personalhandläggare Therese Björkäng, therese.bjorkang@psy.gu.se, 031-786 1632.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska skrivas på svenska. Den redogörelse för pedagogisk verksamhet som ska bifogas ansökan ska utgå ifrån universitetets anställningsordning och fakultetens tillämpning av Anställningsordning för anställning av lärare (se länk ovan). Här kan också åberopas personliga förhållanden (t ex föräldraledighet) som kan ha betydelse för meritvärderingen.

Ansökan ska innefatta följande handlingar:

  • Personligt brev som motiverar din ansökan och sammanfattar din kompetens.
  • Förteckning över de pedagogiska arbeten som åberopas ska bifogas ansökan. Sökande ska bland dessa ange högst 10 skrifter eller andra arbeten som åberopas i första hand. Dessa ska, numrerade enligt publikationslistan, laddas upp i fulltext som bilagor i PDF-format.
  • Kortfattad redogörelse för pedagogisk och administrativ verksamhet ska redovisas. Dokumentationen av de pedagogiska meriterna kan innehålla intyg, kursvärderingar och kvalitativa omdömen från studierektor eller motsvarande. Meriterna ska vara styrkta med vidimerade kopior av betyg, intyg och övriga handlingar som åberopas i PDF-format.
  • Utgångspunkt för redogörelsen för pedagogisk verksamhet skall vara universitetets anställningsordning och fakultetens tillämpningsordning för anställning av lärare (se länk ovan). Här kan också åberopas personliga förhållanden (t ex föräldraledighet) som kan ha betydelse för meritvärderingen.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-24.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?