Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Adjungerad adjunkt i idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI, bedriver grundutbildning, forskning, forskarutbildning och samverkansuppdrag inom idrottsvetenskap och kostvetenskap.

För ytterligare information om Institutionen för kost- och idrottsvetenskap: http://www.iki.gu.se 

Ämne

Idrottsvetenskap med inriktning mot idrott och hälsa

Ämnesbeskrivning

Idrottsvetenskap avser idrott och fysisk aktivitet ur ett tvärvetenskapligt perspektiv och innefattar studiet av den idrottande/fysiskt aktiva individen och idrottskulturens utveckling i samhället.

Skolämnet idrott och hälsa syftar till fysisk bildning och handlar om lärande och undervisning i idrott och hälsa och hur handlingskompetens relativt ämnet, både individuell och kollektiv, utvecklas och kommuniceras. För undervisning inom området ska sökande ha praktisk erfarenhet av undervisning i ämnet Idrott och hälsa i grund- eller gymnasieskola. Erfarenhet av undervisning inom rörelse, rytmik och dans, samt gymnastik eftersöks. Det är även fördelaktigt med erfarenhet av undervisning av barn i lägre åldrar ända ner till förskoleålder.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna avser planering, genomförande och uppföljning av undervisning inom området idrott och hälsa. Främst handlar tjänsten om undervisning inom rörelse, rytmik och dans, gymnastik för olika åldrar, samt motorik för tidiga åldrar. I uppgifterna ingår arbete i lärarlag med ansvar för undervisning och utveckling av idrott och hälsa och därtill knutna kurser samt VFU-uppgifter. Didaktik i relation till skolämnet idrott och hälsa är centralt.

Den sökande förväntas kunna undervisa på svenska.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Det fordras att den sökande har en lärarexamen i idrott och hälsa och dokumenterad erfarenhet av undervisning i grundskola/gymnasieskola och gärna inom lärarutbildning med inriktning idrott och hälsa på universitetsnivå. Erfarenhet av undervisning inom idrottsdidaktik är starkt meriterande och specifikt inom områdena rörelse, rytmik och dans, samt gymnastik. Erfarenhet av vetenskapligt arbete är meriterande.

Sökandes personliga egenskaper avseende förmåga att samarbeta internt och externt för att utföra de beskrivna arbetsuppgifterna kommer att beaktas vid bedömningen av lämpligheten för anställningen. I denna rekrytering kommer universitetet främst att beakta den sökande som efter en helhetsbedömning anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla här ovan beskrivna arbetsuppgifter.

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning 6 mån
Omfattning: 40 %
Tillträde: 2020-01-01

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av:

Frode Slinde , prefekt
031-7864220, frode.slinde@gu.se          

Karin Grahn, studierektor
031-7862072, karin.grahn@ped.gu.se 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-26

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?