Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Adjungerad adjunkt i idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI, bedriver grundutbildning, forskning, forskarutbildning och samverkansuppdrag inom idrottsvetenskap och kostvetenskap.

För ytterligare information om Institutionen för kost- och idrottsvetenskap: http://www.iki.gu.se

Idrottsvetenskap med inriktning mot idrott och hälsa

Ämnesbeskrivning

Idrottsvetenskap avser idrott och fysisk aktivitet ur ett tvärvetenskapligt perspektiv och innefattar studiet av den idrottande/fysiskt aktiva individen och idrottskulturens utveckling i samhället.

Skolämnet idrott och hälsa syftar till fysisk bildning och handlar om lärande och undervisning i idrott och hälsa och hur handlingskompetens relativt ämnet, både individuell och kollektiv, utvecklas och kommuniceras. För undervisning inom området ska sökande ha praktisk erfarenhet av undervisning i ämnet Idrott och hälsa i grund- eller gymnasieskola. Erfarenhet av undervisning inom rörelse, rytmik och dans, samt gymnastik eftersöks. Det är även fördelaktigt med erfarenhet av undervisning av barn i lägre åldrar ända ner till förskoleålder.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna avser planering, genomförande och uppföljning av undervisning inom området idrott och hälsa. Främst handlar tjänsten om undervisning inom rörelse, rytmik och dans, gymnastik för olika åldrar, samt motorik för tidiga åldrar. I uppgifterna ingår arbete i lärarlag med ansvar för undervisning och utveckling av idrott och hälsa och därtill knutna kurser samt VFU-uppgifter. Didaktik i relation till skolämnet idrott och hälsa är centralt.

Den sökande förväntas kunna undervisa på svenska.

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Det fordras att den sökande har en lärarexamen i idrott och hälsa och dokumenterad erfarenhet av undervisning i grundskola/gymnasieskola och gärna inom lärarutbildning med inriktning idrott och hälsa på universitetsnivå. Erfarenhet av undervisning inom idrottsdidaktik är starkt meriterande och specifikt inom områdena rörelse, rytmik och dans, samt gymnastik. Erfarenhet av vetenskapligt arbete är meriterande.

Sökandes personliga egenskaper avseende förmåga att samarbeta internt och externt för att utföra de beskrivna arbetsuppgifterna kommer att beaktas vid bedömningen av lämpligheten för anställningen. I denna rekrytering kommer universitetet främst att beakta den sökande som efter en helhetsbedömning anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla här ovan beskrivna arbetsuppgifter.

Anställningsform: Visstidsanställning 6 mån
Omfattning: 40 %
Tillträde: 2020-01-01

Upplysningar om anställningen lämnas av:

Frode Slinde , prefekt
031-7864220, frode.slinde@gu.se

Karin Grahn, studierektor
031-7862072, karin.grahn@ped.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-26

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.