Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör

Humanistiska fakultetskansliet består av åtta medarbetare. Kansliet arbetar på uppdrag av dekanen med administrativt stöd till fakultetsledning, fakultetsstyrelse och beredningsgrupper. I kansliets uppdrag ingår beredning av ärenden, samordningsuppgifter gentemot institutioner och gemensam förvaltning samt kvalitetssäkring av verksamheten.

Arbetsuppgifter

Humanistiska fakultetskansliet söker en erfaren kommunikatör med intresse för studenter och utbildning. På kansliet blir du en av två kommunikatörer och du kommer dels att arbeta med kommunikationsarbete för Humanistiska fakultetens utbildningar, dels fakultetens samverkansaktiviteter.

I samarbete med institutionernas kommunikatörer kommer du att strategiskt och operativt arbeta för att synliggöra Humanistiska fakultetens kurser och program inom ämnesområden som språk, mänskligt tänkande, filosofi, historia och kultur.

Du kommer att arbeta med en bred mix av digitala och tryckta kanaler. Du får en central roll i att samordna fakultetens produktion av informationsmaterial för utbildningsmässor och skolbesök. Du kommer att ha det dagliga ansvaret för vår webbplats för studenter och i arbetet ingår också att vara redaktör för ett nyhetsbrev till alumner. Du blir också spindeln i nätet för fakultetens samverkansaktiviteter och event.

Eftersom du arbetar med event behöver du boka och beställa en del, och det är därför naturligt att du sköter inköp för fakultetsledningen och fakultetskansliet.

Kvalifikationer

Du har examen på kandidatnivå eller magister-/masternivå inom kommunikation eller journalistik eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet från arbete med studentkommunikation via webb och sociala medier och har arbetat med mässor och events av olika slag. Tidigare erfarenhet av liknande arbete inom universitet eller högskola är meriterande.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska och är en säker skribent. Du vet hur du ska anpassa kommunikationen till olika målgrupper, kanaler och syften. Du har erfarenhet av program som InDesign, Photoshop och av videoredigering. Du har flerårig erfarenhet av webbpublicering och är väl orienterad i de regelverk som gäller inom området.

Arbetet kräver god samarbetsförmåga, initiativförmåga och att du är strukturerad och lösningsorienterad. Du är bra på att prestera inom tidsbegränsade ramar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är tillsvidareanställning på heltid med placering vid Humanistiska fakultetskansliet. Provanställning kommer att tillämpas.
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

I samband med eventuell intervju kommer vi att be dig genomföra ett arbetsprov.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:
Kanslichef Anna Nordling, telefon 031-786 1150, anna.nordling@hum.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-28

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.