Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsassistent

Institutionen för globala studier (IGS) vid Göteborgs universitet erbjuder en anställning som forskningsassistent för en period om 7 mån (dec 2019 - juni 2019, 40% av heltid). Kandidaten kommer vara verksam inom forskningsprojektet ”Att fiska efter lösningar” och bidrar till ett arbetspaket som handlar om yrkesfiskare, producentorganisationer, och fiskeriförvaltning i Sverige. Arbetspaketet drivs av Maris Gillette, professor i social antropologi, och Milena Schreiber, forskare i tvärvetenskapliga miljöstudier.

Institutionen för globala studier

Institutionen för globala studier vid Göteborgs universitet bedriver forskning och undervisning om dagens globala samhällsutmaningar. Över 100 forskare och doktorander fokuserar på globala frågor och dess styrning i discipliner och områden såsom human ekologi, hållbarhets studier, fred och konflikter, internationella relationer, utvecklingsstudier, antropologi, kulturarv, mänskliga rättigheter, migration och så vidare. Dessa frågor studeras både utifrån ett generellt och jämförande perspektiv och hur de manifesteras i specifika regioner och länder. Forskningen vid IGS kännetecknas av dess internationella, tvärvetenskapliga och policy-relevanta karaktär.

Arbetsuppgifter

Forskarassistentens roll är att bidra till pågående forskning med yrkesfiskare i Sverige. OBS: forskningsspråket är svenska, rapporteringsspråket är svenska och engelska.

Arbetsuppgifterna inkluderar:

a) Organisera, delta i och utföra samt anteckna och spela in intervjuer med yrkesfiskare tillsammans med projektforskare. Därefter transkribera intervjuer
b) Jobba med analys och presentation av yrkesfiskare tillsammans med projektforskare
c) Samla in bilder kring yrkesfiskare och fisket och bidra till utveckling av en webbsida
d) Bidra till att skriva rapporter, debattinlägg, blogg och populärvetenskapliga texter om forskningsresultat
e) Vara administrativ stöd och ta hand om logistiska detaljer vid offentliggörandet av forskningsresultat. Detta innebär bland annat att posta forskningsrapporten till 835 fiskelicensinnehavare.

Kvalifikationer

Sökande förväntas vara flytande på svenska och engelska och kunna översätta mellan de två språken både muntlig och skriftlig. Eftersom arbetet bland annat innebär att utföra intervjuer krävs god socialkompetens. Sökande förväntas ha erfarenhet av att stödja samhällsvetenskaplig forskning och bidragit i projekt. Intresse, kunskap och tidigare erfarenheter av svensk fiskindustri, fiskeförvaltning, hållbart fiske, fiskeripolitik och hållbarhetsfrågor (inklusive social hållbarhet) är stark meriterande. Sökande förväntas kunna MS Word och MS Excell och ha erfarenhet av att skapa enkäter. Sökande förväntas även ha kunskap om digitala verktyg och vara skicklig på insamling av data och transkribering. Kunskap av N-Vivo eller liknande mjukvara är meriterande. OBS: anställningen innebär resor i tjänsten för att kunna träffa yrkesfiskare. Körkort är meriterande.

Anställning

Anställningen är en visstidsanställning på 7 månader med en omfattning av 40 procent med placering tills vidare vid institutionen för globala studier. Startdatum är i början av december 2019.

Ansökan

När du ansöker ber vi dig att fylla i följande uppgifter (Asterix *=obligatorisk)

• dina kontakt- och personuppgifter*
• din högsta examen* och information om eventuell pågående utbildning
• dina språkkunskaper*

och att bifoga följande dokument

• personligt brev* som beskriver:
– varför du är intresserad av den i annonsen beskrivna tjänsten
– vad som gör dig lämplig för den aktuella tjänsten
• CV* – examina och övriga utbildningar, arbetslivserfarenhet

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Maris Gillette, maris.gillette@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-23

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?