Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Administratör med IT-inriktning

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. Biblioteket bedriver en framgångsrik verksamhet som samtidigt har stora framtida utvecklingsmöjligheter.

Du kommer att tillhöra enheten Digitala tjänster och ha din primära arbetsplats på Humanistiska biblioteket. Vi arbetar ständigt med förbättringar och anpassningar med användaren i fokus. Det är därför viktigt att du är en person som vill utvecklas i takt med verksamheten. Vi arbetar i en trevlig miljö mitt Göteborg där du får göra ett långsiktigt och meningsfullt arbete med tydligt användarperspektiv.

Arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra IT-utvecklarteamet som ansvarar för utveckling och drift av bibliotekets IT-system. Ditt främsta fokus handlar om intern IT-utrustning. Det innebär att ansvara för och vidareutveckla arbetet som rör inköp och inventarium när det gäller bibliotekets tekniska utrustning. Framförallt handlar det om datorer med kringutrustning och mobiltelefoner. Vidare ser du till att rätt programvaror installeras med tillhörande licenser och hanterar logistik kring inköp. Hantering av behörigheter i olika system ingår också. Det är din uppgift att ta fram statistik och underlag för prognos gällande investeringsbehov. Andra arbetsuppgifter kan även bli aktuella utifrån din kompetens och verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Du ska ha en relevant gymnasial utbildning, gärna inom IT eller teknik. Utöver din utbildning har du ett stort tekniskt intresse, ett konsultativt förhållningssätt, samt trivs med att ha en serviceroll. Du ska ha erfarenhet av inköp av teknisk utrustning och hantering av tillhörande inventarium. Vi ser gärna att du har arbetat inom universitet, högskola eller annan offentlig verksamhet.

Som person är du strukturerad, självgående, uthållig, serviceinriktad och har hög integritet. För att lyckas i din roll behöver du vara noggrann och ha lätt för att hålla ordning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning. Provanställning tillämpas. Omfattning: 100 % med placering på Göteborgs Universitetsbibliotek, Digitala tjänster. Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:
Camilla Gillén, bibliotekschef
camilla.gillen@ub.gu.se

Magnus Norberg, bitr. bibliotekschef
magnus.norberg@ub.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka
på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet
med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.
Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-22

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.