Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare (Bioinformatiker)

Core Facilities är en samling resurscentra som tillhandahåller avancerad teknisk utrustning och kvalificerad kompetens inom ett antal discipliner vid Sahlgrenska Akademin (www.cf.gu.se).  Bioinformatics Core Facility erbjuder ett brett utbud av statistisk och bioinformatisk analys samt specialutformade kurser för forskare från Göteborgs Universitet och andra universitet. För mer information, se www.bioinformatics.cf.gu.se

Arbetsuppgifter

Som bioinformatiker på Bioinformatics Core Facility, är din huvudsakliga uppgift att ge bioinformatisk stöd och konsultation till våra kunder. Du kommer att arbeta i flera projekt, och i varje projekt sätts analyser och tidsramar upp i samråd med centrets användare. Det inkluderar både planering och genomförande av statistiska analyser av framförallt biologisk data. En del av din tid kommer endast att användas för metodutveckling som riktar sig mot genomisk data. Detta forskningsprojekt delfinansieras av Stiftelsen för Strategisk Forskning.

Du är själv ansvarig för att genomföra analyserna och presentera resultaten för kund, så du behöver kunna arbeta självständigt inom överenskomna tidsramar. Du behöver snabbt kunna sätta dig in i nya programvaror och vid behov skriva din egen programkod för att analysera och visualisera data. Även undervisning och assistans vid centrets kurser kommer vara en del av ditt arbete.

För anställningen ska du ha:

* lägst ha en mastersexamen inom Bioinformatik eller motsvarande,

* erfarenhet av att arbeta i en forskningsinfrastruktur inom bioinformatik

* erfarenhet av UNIX/Linux, R samt Python

* erfarenhet av NGS-dataanalys (10x single cell data) samt Sekvensanalysmetoder.

Du bör ha erfarenhet av att hantera och analysera stora datamängder, och kunna producera visualiserings hjälpmedel med Circos.

Det är en fördel om du har erfarenhet av Nextflow för att producera arbetsflöden och Git för at hålla reda på program versioner

Meriterande är kunskap och erfarenhet av virus analyser.

Tidigare erfarenheter av arbete i multidisciplinära miljöer och pedagogiska meriter är önskvärda.

Du bör behärska engelska i tal och skrift, kan arbeta både individuellt och i grupp.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och flexibilitet.

Anställning

Anställningen är en visstidsanställning, 12 månader, med placering vid Bioinformatic, Core Facilities vid Sahlgrenska akademin. Tillsättning enligt överenskommelse.

För mer information om anställningen

Kontakta gärna Marcela Dávila, Core manager at the Bioinformatics Core Facility, tel 031-786 9717, marcela.davila@gu.

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-21.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.