Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare (Bioinformatiker)

Core Facilities är en samling resurscentra som tillhandahåller avancerad teknisk utrustning och kvalificerad kompetens inom ett antal discipliner vid Sahlgrenska Akademin (www.cf.gu.se).  Bioinformatics Core Facility erbjuder ett brett utbud av statistisk och bioinformatisk analys samt specialutformade kurser för forskare från Göteborgs Universitet och andra universitet. För mer information, se www.bioinformatics.cf.gu.se

Arbetsuppgifter 

Som bioinformatiker på Bioinformatics Core Facility, är din huvudsakliga uppgift att ge bioinformatisk stöd och konsultation till våra kunder. Du kommer att arbeta i flera projekt, och i varje projekt sätts analyser och tidsramar upp i samråd med centrets användare. Det inkluderar både planering och genomförande av statistiska analyser av framförallt biologisk data. En del av din tid kommer endast att användas för metodutveckling som riktar sig mot genomisk data. Detta forskningsprojekt delfinansieras av Stiftelsen för Strategisk Forskning.

Du är själv ansvarig för att genomföra analyserna och presentera resultaten för kund, så du behöver kunna arbeta självständigt inom överenskomna tidsramar. Du behöver snabbt kunna sätta dig in i nya programvaror och vid behov skriva din egen programkod för att analysera och visualisera data. Även undervisning och assistans vid centrets kurser kommer vara en del av ditt arbete.

Kvalifikationer

För anställningen ska du ha:

* lägst ha en mastersexamen inom Bioinformatik eller motsvarande,

* erfarenhet av att arbeta i en forskningsinfrastruktur inom bioinformatik

* erfarenhet av UNIX/Linux, R samt Python

* erfarenhet av NGS-dataanalys (10x single cell data) samt Sekvensanalysmetoder.

Du bör ha erfarenhet av att hantera och analysera stora datamängder, och kunna producera visualiserings hjälpmedel med Circos. 

Det är en fördel om du har erfarenhet av Nextflow för att producera arbetsflöden och Git för at hålla reda på program versioner 

Meriterande är kunskap och erfarenhet av virus analyser.

Tidigare erfarenheter av arbete i multidisciplinära miljöer och pedagogiska meriter är önskvärda. 

Du bör behärska engelska i tal och skrift, kan arbeta både individuellt och i grupp.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och flexibilitet.  

Anställning 

Anställningen är en visstidsanställning, 12 månader, med placering vid Bioinformatic, Core Facilities vid Sahlgrenska akademin. Tillsättning enligt överenskommelse. 

För mer information om anställningen  

Kontakta gärna Marcela Dávila, Core manager at the Bioinformatics Core Facility, tel 031-786 9717, marcela.davila@gu.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-21.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?