Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

På avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning är inflammation huvudtemat för forskningen som bedrivs. Våra forskargrupper utför studier av inflammatoriska sjukdomar, oavsett om den orsakats av allergi, infektion eller autoimmun sjukdom. Målet är att utreda immunologiska och cellulära mekanismer för att på lång sikt kunna förebygga och/eller förbättra sjukdomsutfall. Flera av våra forskare arbetar även som specialistläkare vid klinikerna inom Sahlgrenska universitetssjukhuset, vilket också är en stor tillgång.

Forskargruppen, studerar humana minnes-B-celler vid olika sjukdomstillstånd med särskilt vikt på primära immunbristtillstånd. Nuvarande projekt fokuserar främst på translationell forskning i samarbete med kliniker på Sahlgrenska universitetsjukhuset. Forskningen fokuserar främst på studier av minnes-B-celler och mer specifikt på dess transkriptom och uttryck av antikroppsgener och hur detta kopplar till olika sjukdomstillstånd såsom autoimmunitet och lymfom hos patienter med primär immunbrist. Forskningen stöttas finansiellt av ALF och Regionala forskningsmedel.

Arbetsuppgifter

Denna position som forskare innebär självständigt arbete med att förstå hur minnes-B-cellers funktion regleras (eller inte) vid primära immunbristtillstånd. Forskaren kommer främst att arbeta med material från patienter med primära immunbristtillstånd; isolering av primärceller och cellsortering, extrahering av RNA/DNA för att sedan sekvensera transkriptom och immunoglobulingener, analys av stora mängder flödescytometri-data från dessa patienter. Dessa data bearbetas och korreleras sedan med kliniska parametrar. Arbetet innefattar även författande av anslagsansökningar och vetenskapliga publikationer samt handledning av studenter.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskare är den som innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Betydelsefullt är också erfarenhet från en genomförd postdok-period, gärna utomlands, som resulterat i vetenskapliga arbeten. Vid bedömning av de sökandes meriter kommer stor vikt att fästas vid tidigare erfarenhet av arbete med humana minnes-B-celler vid olika sjukdomstillstånd såsom primär immunbrist och autoimmuna sjukdomar. Stor erfarenhet av arbete med följande tekniker är nödvändigt: flödescytometri, cellsortering, cellseparering, nukleinsyraextraktion och tolkning av immunoglobulinsekvensdata krävs. Den sökande skall självständigt kunna bearbeta och analysera data med dataprogram som FlowJO, PRISM och immunoglobulinanalysprogram. Sökanden skall självständigt kunna analysera och sammanställa data från FlowJo, PRISM och immunoglobulinanalysprogram. God förmåga att självständigt kunna planera, organisera och strukturera sitt arbete är en förutsättning. Sökanden förväntas självständigt kunna författa vetenskapliga publikationer. Goda kunskaper inom vetenskaplig engelska är ett krav. Betydelsefullt är också att den sökande kan arbeta enskilt såväl som i grupp. Dessutom måste den som blir anställd ha kvalifikationer för att undervisa både läkarstudenter och doktorander. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 6 månader Omfattning: 65 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Snarast möjligt

Kontaktuppgifter för anställningen

Lill Mårtensson-Bopp, Prof/avdelningschef, 031-342 2492, lill.martensson@rheuma.gu.se 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-22

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?