Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Dataanalytiker till statsvetenskapliga institutionen och GLD

Statsvetenskapliga institutionen är en öppen och samhällsengagerad institution, mitt i staden och mitt i debatten. Vår forskning kretsar kring val, demokrati, korruption, styrningsformer, globalisering, miljö och politik samt europafrågor. Institutionen är värd för forskningsprogram så som QoG institutet, Varieties of Democracy (V-Dem), Governance and Local Development (GLD), Svenska valforskningsprogrammet och Centre for Collective Action Research, (CeCAR). Vi har utbildning på alla nivåer, grundnivå avancerad nivå och forskarnivå, samt fristående kurser. Undervisning ges på både svenska och engelska. Totalt studerar omkring 1 400 personer hos oss. Statsvetenskapliga institutionen har runt 140 anställda.

Forskningsprogrammet Governance and Local Development (GLD) leds av Professor Ellen Lust och ämnar förklara variation i samhällsstyrning och lokal utveckling för att främja

Just nu söker Statsvetenskapliga institutionen ytterligare kompetens till GLD’s datateam under 6 månader i en omfattning av heltid.

Arbetsuppgifter

Huvuduppgiften är att hjälpa programstatistikern med att övervaka, städa och analysera den data som samlas in av GLD. I detta ingår bland annat kvalitetskontroller, köra och hantera GLDs enkätdata och annan insamlad data. I arbetsuppgifterna ingår även kodning av data, att bistå med dataanalys, samt att skapa grafer för visualisering av forskningsresultat till rapporter, artiklar och andra publikationer.

Arbetet utförs i nära samarbete med GLDs team som består av programstatistikern, programdirektören, programsamordnaren, postdoktorer, PhD-studenter, praktikanter och övriga i nätverk runt om i världen.

Kvalifikationer

Du har en examen i statistik, dataanalys, datavetenskap eller i ett annat relevant ämne. Du skall ha omfattande kunskap om kvantitativa metoder och analys samt kunskaper i databehandling.

Du behöver ha ett beräkningskunnande och uppvisa erfarenhet av att arbeta i programmet R eller ha förmåga att snabbt erhålla arbetsförmåga i programmet. Erfarenhet av att arbeta i t.ex. Python, C++, C #, Java and SQL-scripts är meriterande. Vidare krävs en förmåga att snabbt lära sig nya programmeringsprogram. Kunskap i GIS är en fördel.

Kunskap och intresse av enkätstudier samt samhällsstyrning och utvecklingsforskning är meriterande men inget krav. Tidigare erfarenhet av att ha arbetat i ett forskningsprojekt, särskilt med kvantitativ inriktning, är meriterande.

Du ska ha förmåga att samarbeta väl med en stor och mångfaldig arbetsgrupp. Arbetet kräver stor flexibilitet och förmåga att anpassa sig till förändrade prioriteringar i arbetet när det behövs. Du måste ha ett öga för detaljer, ha en god planerings- och organisationsförmåga och vara en problemlösare. Du har även mycket hög samarbets- och kommunikationsförmåga. Då arbetsspråket är engelska krävs mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Anställning

Anställningen är en visstidsanställning under 6 månader på heltid, 100 % med placering tills vidare vid statsvetenskapliga institutionen. Tillträde snarast.  

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta
Professor Ellen Lust, telefon 031-786 6534, e-post: ellen.lust@gu.se  
eller administrativ chef Anna-Karin Ingelström, telefon 031-786 1190 e-post: anna-karin.ingelstrom@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 31 oktober 2019.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?