Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Dataansvarig till statsvetenskapliga institutionen och GLD

Statsvetenskapliga institutionen är en öppen och samhällsengagerad institution, mitt i staden och mitt i debatten. Vår forskning kretsar kring val, demokrati, korruption, styrningsformer, globalisering, miljö och politik samt europafrågor. Institutionen är värd för forskningsprogram så som QoG institutet, Varieties of Democracy (V-Dem), Governance and Local Development (GLD), Svenska valforskningsprogrammet och Centre for Collective Action Research, (CeCAR). Vi har utbildning på alla nivåer, grundnivå avancerad nivå och forskarnivå, samt fristående kurser. Undervisning ges på både svenska och engelska. Totalt studerar omkring 1 400 personer hos oss. Statsvetenskapliga institutionen har runt 140 anställda.

Forskningsprogrammet Governance and Local Development (GLD) leds av Professor Ellen Lust och ämnar förklara variation i samhällsstyrning och lokal utveckling för att främja människors välfärd globalt.

Just nu söker Statsvetenskapliga institutionen ytterligare kompetens till GLD’s datateam under 6 månader i en omfattning av heltid.

Arbetsuppgifter

Huvuduppgiften är att implementera en struktur för GLDs dataprocesser. I det ingår versionshantering av projektmaterial, utveckling av databaser och hantering av säker data,  kvalitetskontroller, städning av data, hantera GLDs enkätdata och annan insamlad data. Vidare att arbeta med formatering och modifiering av databaser.

Arbetet utförs i nära samarbete med GLDs team som består av programdirektören, programsamordnaren, programstatistikern, postdoktorer, PhD-studenter, praktikanter och övriga i nätverk runt om i världen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen i informationsteknologi, datavetenskap, informationshantering, biblioteksvetenskap eller annat relevant ämne. Du ska ha omfattande kunskap om databashantering och programmeringsspråk.

Du ska ha erfarenhet av att arbeta med, och modifiera, data i olika format (csv, xml, kml, wtk). Tidigare erfarenhet av att arbeta med känslig data och relationsdatabaser är meriterande, men inte ett krav.

För att lyckas i anställningen krävs att du har förmåga att samarbeta väl med en stor, rörlig och mångfaldig arbetsgrupp. Det krävs stor flexibilitet och förmåga att anpassa sig till förändrade prioriteringar i arbetet när det behövs. Du måste ha ett öga för detaljer, ha en god planerings- och organisationsförmåga och vara en problemlösare. Du har även mycket hög samarbets- och kommunikationsförmåga. Då arbetsspråket är engelska krävs mycket goda kunskaper i engelska, både i tal- och skrift.

Vi kommer att göra en helhetsbedömning och den sökanden som anses vara bäst kvalificerad att genomföra och utveckla de arbetsuppgifter som beskrivs ovan kommer att utses till positionen.

Anställning

Anställningen är en visstidsanställning under 6 månader på heltid, 100 % med placering tills vidare vid statsvetenskapliga institutionen. Tillträde snarast.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Professor Ellen Lust, telefon 031-786 6534, e-post: ellen.lust@gu.se
eller administrativ chef Anna-Karin Ingelström, telefon 031-786 1190 e-post: anna-karin.ingelstrom@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 31 oktober 2019.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.