Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande föreståndare

Nordicom är ett oberoende kunskapscenter för nordisk medie- och kommunikationsforskning vid Göteborgs universitet. Syftet med arbetet är att utveckla och sprida den forskningsbaserade kunskapen om mediernas roll i de nordiska länderna samt att främja kontakterna mellan nordiska medieforskare. Nordicom har sedan 1970-talet varit en del av det nordiska samarbetet på kulturområdet och fungerar idag som en strategisk partner till Nordiska ministerrådet. På uppdrag av det svenska Kulturdepartementet ansvarar Nordicom även för att dokumentera och analysera den svenska medieutvecklingen samt genomförandet av den årliga Mediebarometer-undersökningen. Verksamheten är förlagd till Campus Linné vid Linnéplatsen i Göteborg. Arbetsspråket är svenska/skandinaviska.

Vi genomför nu en förstärkning av Nordicoms ledningsstruktur och söker en heltidsanställd biträdande föreståndare som brinner för nordiskt samarbete och som på ett aktivt sätt kan bidra till att befästa Nordicoms ställning som en tongivande aktör på det medie- och kommunikationsvetenskapliga forskningsfältet i Norden.

Arbetsuppgifter

Som biträdande föreståndare kommer du att arbeta i nära samverkan med Nordicoms föreståndare och ingå i organisationens ledning. I uppdraget ingår både att vara med och driva Nordicoms strategiska utvecklingsarbete och att axla det operativa ansvaret (planering, arbetsledning och uppföljning) för enskilda verksamheter och projekt. Du kommer också att fungera som föreståndares ställföreträdande i dennes frånvaro. Nordicom intar genom sina olika uppdrag och samarbeten en unik position i skärningspunkten mellan forskning, bransch och politik, vilket innebär ett dynamiskt ledningsuppdrag med en rad olika kontaktytor, inom såväl som utanför akademin, i Norden såväl som internationellt.

Tjänsten som biträdande föreståndare kan erbjuda förutsättningar för egen forskning, förutsatt att den låter sig kombineras med ledningsuppdraget och är i linje med Nordicoms övergripande verksamhetsinriktning. Utrymmet för egen forskning bestäms i dialog med Nordicoms föreståndare i samband med tillsättningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som genom forskarutbildning och efterföljande akademisk karriär har god kännedom om det medie- och kommunikationsvetenskapliga fältet i Norden och som nu vill förvalta den kännedomen inom ramen för ett akademiskt och organisatoriskt ledningsuppdrag. Vi söker en nytänkande och handlingskraftig person som är trygg både i sig själv och i rollen att leda andra. Ledarskapsutbildning och erfarenhet av chefs- och ledarskap är därför meriterande, men vi vänder oss också till dig som är intresserad av att utforska en ledningskarriär. Du behöver vara kommunikativ, ha en förmåga att skapa förtroendefulla relationer och ett intresse för att utveckla både individer och organisationer. Du måste ha goda kunskaper i något av de skandinaviska språken samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska.

Vid rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är tillsvidare, 100% med placering tills vidare vid Nordicom. Tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta: Föreståndare Jonas Ohlsson,  031-786 61 25, jonas.ohlsson@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

1. Ett personligt brev samt tre personliga referenser. Av det personliga brevet ska det tydligt framgå hur den sökandes kompetenser, erfarenheter och personliga ambitioner svarar mot ovan angivna kvalifikationer.

2. Ett cv omfattande den sökandes merit- och kompetensförteckning, inklusive publikationslista.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-11-08.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.