Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

På avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition bedrivs forskning inom flera olika områden såsom endokrinologi, hematologi, gastroenterologi, hypertoni, lungmedicin och allergologi samt klinisk nutrition med forskningsfokus på kroppssammansättning och energimetabolism. Forskningen sker i tätt samarbete med sjukvården på både Sahlgrenska universitetssjukhuset och Mölndals sjukhus. Nutritionsgruppen vid avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition består av forskare med fokus på metabolism, diabetes, biomarkörer för kost, kvinnors och barns hälsa kopplat till vitamin D samt till viktminskning, kost vid reumatism och nutritionsepidemiologi.

Anna Winkvists forskargrupp bedriver forskning om nutrition och reproduktion, i samarbeten med obstetriker inom mödrahälsovården. Gruppen har genomfört flera interventionsstudier bland överviktiga/obesa kvinnor efter förlossning, i syfte att minska kvinnornas vikt. Forskningen inkluderar även interventionsstudier med hel kost bland patienter med olika sjukdomar.

Arbetsuppgifter

Utveckla forskningsmaterial för en randomiserad kontrollerad studie bland gravida kvinnor som utvecklat graviditetsdiabetes under sin graviditet, samt utföra en pilotstudie. Interventionsgruppen kommer att erhålla kostrådgivning av dietist om New Nordic Diet. Kontrollgruppen handläggs enligt sedvanliga rutiner. I arbetsuppgifterna ingår att utveckla datainsamlingsformulär och kostinterventionsguide, samt att genomföra en pilotstudie.

Kvalifikationer

Legitimerad dietist, doktorsgrad inom nutrition eller motsvarande. Erfarenheter av interventionsstudier inom nutrition är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med forskning inom mödravården såsom graviditetsdiabetes och interventioner under graviditet. God kännedom om svenska språket är ett krav då studien utförs på svenska. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till 210331 Omfattning: 50 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Anna Winkvist, Professor, 031-786 3728, anna.winkvist@nutrition.gu.se 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

CV, intyg om doktorsexamen, samt referenser, ska bifogas.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-18

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?