Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

På avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition bedrivs forskning inom flera olika områden såsom endokrinologi, hematologi, gastroenterologi, hypertoni, lungmedicin och allergologi samt klinisk nutrition med forskningsfokus på kroppssammansättning och energimetabolism. Forskningen sker i tätt samarbete med sjukvården på både Sahlgrenska universitetssjukhuset och Mölndals sjukhus. Nutritionsgruppen vid avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition består av forskare med fokus på metabolism, diabetes, biomarkörer för kost, kvinnors och barns hälsa kopplat till vitamin D samt till viktminskning, kost vid reumatism och nutritionsepidemiologi.

Anna Winkvists forskargrupp bedriver forskning om nutrition och reproduktion, i samarbeten med obstetriker inom mödrahälsovården. Gruppen har genomfört flera interventionsstudier bland överviktiga/obesa kvinnor efter förlossning, i syfte att minska kvinnornas vikt. Forskningen inkluderar även interventionsstudier med hel kost bland patienter med olika sjukdomar.

Arbetsuppgifter

Utveckla forskningsmaterial för en randomiserad kontrollerad studie bland gravida kvinnor som utvecklat graviditetsdiabetes under sin graviditet, samt utföra en pilotstudie. Interventionsgruppen kommer att erhålla kostrådgivning av dietist om New Nordic Diet. Kontrollgruppen handläggs enligt sedvanliga rutiner. I arbetsuppgifterna ingår att utveckla datainsamlingsformulär och kostinterventionsguide, samt att genomföra en pilotstudie.

Kvalifikationer

Legitimerad dietist, doktorsgrad inom nutrition eller motsvarande. Erfarenheter av interventionsstudier inom nutrition är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med forskning inom mödravården såsom graviditetsdiabetes och interventioner under graviditet. God kännedom om svenska språket är ett krav då studien utförs på svenska. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till 210331 Omfattning: 50 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse

Anna Winkvist, Professor, 031-786 3728, anna.winkvist@nutrition.gu.se

Fackliga organisationer

CV, intyg om doktorsexamen, samt referenser, ska bifogas.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-18

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.