Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande administrativ chef

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en biträdande administrativ chef.

Arbetsuppgifter

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi är den näst största institutionen vid Göteborgs universitet och vi söker nu en biträdande administrativ chef som tillsammans med den administrativa chefen kan ta det samlade ansvaret för institutionens administration.

Som biträdande administrativ chef kommer du att inneha personal- och samordningsansvar för del av institutionens administration, med runt 20 medarbetare. Detta ansvar innefattar uppgifter såsom arbetsfördelning, rekrytering, utvecklings-och lönesamtal samt arbetsmiljöansvar.

Gentemot institutionsledningen ansvar du för utveckling och kvalitetssäkring av det ekonomi- och personaladministrativa arbetet. Du förväntas även stötta ledningen i strategiska frågor med fokus på ekonomi. Vissa operativa arbetsuppgifter kan förekomma inom dessa områden.

Tillsammans med den administrativa chefen, som har särskilt ansvar för övergripande regler och policyfrågor för administrationen, utgör ni den samlade ledningen för administrationen. Ni arbetar i nära samverkan och kommer träda in för varandra efter behov. Ni kommer tillsammans företräda institutionen i olika nätverk inom universitetet.

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och anställningens innehåll och förutsättningar kan komma att förändras över tiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant för arbetsuppgifterna. Dokumenterad erfarenhet av arbetsledning är ett krav och att leda administrativt arbete i akademiska miljöer är meriterande. Erfarenhet av strategiskt ekonomiarbete är ett krav. Du har god insikt kring det regelverk som styr en statlig myndighet och vi ser gärna att du har omfattande erfarenhet av administrativt arbete inom universitetsområdet. Som person är du är strukturerad, flexibel och ansvarstagande.

Arbetet innebär mycket kontakter både internt och externt, något som ställer höga krav på samarbetsförmåga samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska. God datorvana samt erfarenhet av Office-paket är ett krav och erfarenhet av Göteborgs universitets administrativa system är meriterande. Ett genuint engagemang för verksamhetsutveckling är en förutsättning och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid, med placering tills vidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta administrativ chef, Jessica Engström, tfn; 031-786 3375, e-post; jessica.engstrom@neuro.gu.se eller prefekt Jenny Nyström, tel; 031-786 3393, e-post; jenny.nystrom@neuro.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-20.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.