Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsadministratör

Göteborgs universitet har en stark position inom ”bench-to-bedside” forskning där en viktig del utgörs av den translationella forskning som inbegriper försöksdjur och bedrivs vid Sahlgrenska akademin och Naturvetenskaplig fakultet. Försöksdjursverksamheten är universitetsgemensam och innefattar sex försöksdjursanläggningar. Tillståndshavare för djurverksamheten är dekan vid Sahlgrenska akademin som till sitt stöd har föreståndare med olika ansvarsområden på respektive försöksdjursanläggning, veterinärer samt ett djurskyddsorgan (DO) som består av föreståndare vid de olika anläggningarna, veterinärer, forskare samt djurskötare. Principerna för 3R (Replace, Reduce, Refine) är prioriterade områden i den dagliga verksamheten med djuren i forskningsprocessen och DO ger råd i djurskyddsfrågor, driver och övervakar universitetets 3R-arbete samt bevakar och informerar forskare och djurpersonal om den tekniska och vetenskapliga utvecklingen på detta område. Vidare fastställer och granskar DO rutiner för övervakning, rapportering och uppföljning av försöksdjurens välfärd samt för det övergripande djurskyddsarbetet i verksamheten. DO har också möjlighet att besluta om vissa ändringar av befintliga etiska godkännande av djurförsök som fattats av en djurförsöksetisk nämnd.

Som ett led i en process att stärka försöksdjursverksamheten vid Göteborgs universitet och djurskyddsorganets arbete inrättar vi nu ett särskilt övergripande administrativt stöd till DO. Det är en ny universitetsövergripande tjänst som samordnas av föreståndaren vid Experimentellt Biomedicinskt centrum (EBM). Detta är en unik möjlighet för dig som brinner för forskning och djurskyddsfrågor vill vara med och utveckla försöksdjursverksamheten vid GU i en dynamisk och inspirerande miljö!

Arbetsuppgifter

I rollen som forskningsadministratör kommer du att ge stöd till DO, tillståndshavare och föreståndare och vara delaktig i universitetets 3R-arbete. Du administrerar DOs löpande arbete, samordnar ärenden från de lokala djurskyddsgrupperna och tillser diarieföring av handlingar. Vidare ingår att etablera och driva en administrativ process för ansökningar om ändring av etiska godkännanden inklusive forskarkontakt, beslutsprocess och kontakt med Jordbruksverket och tillståndsmyndighet (Länsstyrelsen Västra Götaland). I rollen ingår också att vara delaktig i och stötta det 3R-arbete som sker övergripande vid GU liksom lokalt på EBM och anordna seminarier, bjuda in föreläsare etc..

Kvalifikationer

Vi söker dig som är positiv och energisk med relevant utbildning och erfarenhet av arbete i försöksdjursverksamhet. Du skall vara noggrann och ha förmåga att arbeta självständigt liksom i samverkan med andra. Du skall ha visad god förmåga att arbeta målinriktat, ha god analytisk och kommunikativ förmåga och kunna samverka med personal inom försöksdjursverksamhetens olika delar, forskare och myndigheter. Du ska visa ett stort personligt engagemang och nyfikenhet samt öppenhet för nya idéer. Arbetet förutsätter goda språkkunskaper i svenska och engelska.

Du är utbildad djurtekniker eller har likvärdig kunskap och dokumenterad erfarenhet av arbete med försökdjur och försöksdjursfrågor och kompetens inom försöksdjursvetenskap. Vi välkomnar även dig som arbetat inom ett för verksamheten relevant myndighetsområde. Du har datorvana och administrativ erfarenhet, inkl. mötesplanering och protokollföring. Erfarenhet av arbete med 3R är en merit. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är tillsvidare, 100%, med placering vid Laboratoriet för experimentell biomedicin (EBM), vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. Provanställning kan eventuellt komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

För mer information om tjänsten kontakta: Marie Hornfelt, avdelningschef  EBM, e-mail: marie.hornfelt@gu.se. Telefon: + 46 734064548.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan skall innehålla en fullständig meritlista inklusive vidimerade kopior av examina och ge förslag på minst två referenser.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-21.

 Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?