Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i praktisk filosofi inom Lund Gothenburg Responsibility Project (LGRP)

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori (FLoV) vid Göteborgs universitet ska anställa en postdoktor under två år, knuten till forskningsprojektet Lund Gothenburg Responsibility Project (LGRP).

Projektets fokus är moraliskt ansvar och fri vilja inom handlingsfilosofi, normativ etik, metaetik, och rättsfilosofi. Det är förlagt både vid FLoV i Göteborg och på Filosofiska institutionen vid Lunds universitet, och drivs av Professor Paul Russel, en ledande forskare på området fri vilja och moraliskt ansvar. Förutom de projektanknutna forskarna och doktoranderna i Göteborg och Lund så är har projektet även med jämna mellanrum framstående internationella gästforskare inom området på besök. För mer information om LGRP, se https://www.lgrp.lu.se/.

FLoV är en del av den humanistiska fakulteten och har omkring 100 anställda en undervisningsvolym på cirka 350 helårsstudenter. På institutionen pågår många stora nationella och internationella forskningsprojekt. Vi utbildar filosofer, logiker, lingvister, språkteknologer, vetenskapsteoretiker, filosofihistoriker, filologer och lärare i filosofi. Institutionen bedriver även forskarutbildning och utvecklingsarbete inom dessa områden.

 

Ämne

Praktisk filosofi

 

Ämnesbeskrivning

Tillämpningen av filosofiska begrepp, metoder och teorier på problem relaterade till fri vilja, handlingsförmåga och moraliskt och rättsligt ansvar.

 

Arbetsuppgifter

Postdoktorn ska bidra till forskningsmiljön, speciellt med avseende på grundläggande och analytiska frågor om moraliskt ansvar och fri vilja. Innehavaren av anställningen förväntas ägna större delen av sin anställning åt forskning. Kompletterande arbetsuppgifter, såsom undervisning och administrativa arbetsuppgifter, kommer inte att överstiga 20 % av anställningstiden. Han eller hon förväntas också stötta handledningen av den LGRP-finansierade doktorand som är anställd vid Göteborgs universitet (se nedan för mer information).

Postdoktorn förväntas aktivt delta i LGRPs aktiviteter i både Göteborg och Lund under hela anställningstiden, samt även delta regelbundet och konsekvent i FLoVs övriga relevanta aktiviteter såsom seminarier och arbetskonferenser. Projektet LGRP utgör en internationell forskningsmiljö där arbetsspråket är engelska.

 

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen senast vid sista ansökningsdag. Doktorsavhandlingens ämnesområde bör falla inom ämnesbeskrivningen ovan. Eftersom anställningen som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än tre år räknat från sista ansökningsdag.

Anställningen som postdoktor beskrivs närmare i Göteborgs universitets anställningsordning för lärare.

https://medarbetarportalen.gu.se/digitalAssets/1711/1711729_ansta--llningsordning-fo--r-la--rare-vid-go--teborgs-universitet---2019-01-01---v-2018-1161.pdf

 

Bedömningsgrund

Vetenskaplig skicklighet är den viktigaste bedömningsgrunden. Speciell vikt kommer att läggas vid den sökandes doktorsavhandling, övriga publikationer och projektplan, och både dessas relevans och uppvisade vetenskapliga skicklighet kommer att beaktas.

Prioritet kommer att ges till sökande vars forskningsplan och tidigare arbete stärker LGRPs nuvarande grupp av forskare och som kan bidra till LGRPs kärnaktiviteter. Vi är speciellt (men inte enbart) intresserade av forskningsprojekt som passar in på det forskningsområde som den LGRP-finansierade doktoranden i Göteborg planerar att skriva en avhandling inom, nämligen personlig identitet och moraliskt ansvar. Vikt fästs också vid dokumenterad god samarbetsförmåga och goda färdigheter vad gäller att planera och organisera forskning och att kommunicera egen forskning.

Till ansökan skall bifogas en projektplan på högst 2500 ord. Planen ska redogöra för den forskning som sökanden avser utföra under den tid då anställningen pågår. Den ska också förklara hur projektet mer generellt bidrar till den internationella forskningsfronten på området. Därutöver ska den sökande bifoga ett så kallat writing sample (en publicerad eller ännu ej publicerad artikel som bäst representerar sökandens kvaliteter), övriga åberopade skrifter, övriga handlingar specificerade i ansökningssystemet samt kontaktuppgifter till två referenter bekanta med sökandens forskning. Rekryteringsprocessen kommer att omfatta intervjuer samt inhämtande av referenser.

 

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2 år

Omfattning: 100 %

Placering: Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Göteborg

Tillträde: 2020-09-01

 

Kontaktuppgifter för anställningen

Olle Blomberg, senior forskare inom LGRP, olle.blomberg@gu.se

András Szigeti, biträdande projektledare för LGRP, andras.szigeti@fil.lu.se

Susanna Radovic, chef för avdelningen för filosofi och filologi vid FLoV, susanna@filosofi.gu.se

 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

 

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och Humanistiska fakultetens anvisningar och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Till ansökan bifogas:

  • Projektplan: Den sökande skall bifoga en projektplan på max 2500 ord som redogör för den forskning som sökanden avser utföra under den tid då anställningen pågår. Den ska också förklara hur projektet mer generellt bidrar till den internationella forskningsfronten inom LGRPs kärnområden.
  • Doktorsexamensbevis
  • Doktorsavhandling
  • Ett så kallat writing sample (en publicerad eller ännu ej publicerad artikel som bäst representerar sökandens kvaliteter)
  • Max tio stycken andra akademiska publikationer (i fulltext)
  • Ett CV som beskriver akademiska meriter av olika slag samt nuvarande och tidigare anställningar.
  • Kontaktuppgifter till två referenspersoner som är förtrogna med den sökandes forskning.

 

De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i två exemplar till: Göteborgs universitet, FLoV, Box 200, 405 30 Göteborg.

Vänligen ange diarienummer på kompletterande handlingar. Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?