Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Projektassistent (en eller flera)

Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet utlyser en tidsbegränsad anställning (100%) i fem månader för en eller flera projektassistenter (arabisk-, svensk- och engelsktalande). Arbetsuppgifterna ska utföras inom projektet ”Medborgar- och demokratifostran för vuxna nyanlända migranter? En policy-etnografisk studie av samhällsorientering i tre storstadskommuner”. Projektet undersöker utbildning i samhällsorientering till nyanlända vuxna i tre storstadskommuner: Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Projektet har en tvärvetenskaplig ansats (sociologi, statsvetenskap, språkvetenskap och pedagogik) för att studera samhällsorientering för nyanlända vuxna migranter på tre samhälleliga nivåer: en policy- och organisationsnivå, en institutionell utbildningsnivå, samt deltagarnas individuella och personliga nivå med berättelser om erfarenheter från att ha deltagit i utbildningen. 

Projektet görs i ett samarbete mellan Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet, Institutionen för statsvetenskap vid Göteborgs universitet och Avdelningen för utbildningsvetenskap och språk vid Högskolan Väst.

 

Arbetsuppgifter

Syftet är att genom deltagande observationer och intervjuer producera data inom en utbildning för nyanlända migranter i Sverige.

Projektassistenten kommer att:

 • Observera undervisning inom kurser i form av ”Samhällsorientering för nyanlända” som organiseras för personer som nyligen flyttat till Sverige. Kurserna äger rum i Göteborg, Malmö och Stockholm.
 • Utforma arbetet i samråd med projektgruppen
 • Genomföra intervjuer i Göteborg, Malmö eller Stockholm.
 • Transkribera och översätta producerat observationsmaterial
 • Sammanställa resultatet och skriva en rapport på ca 25 sidor (tillsammans med forskare i projektet).

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • Har relevant universitetsexamen inom humaniora, samhällsvetenskap, utbildningsvetenskap
 • Har dokumenterat mycket goda kunskaper i att tala och skriva arabiska, svenska och/eller engelska
 • Har erfarenhet av forskning inom området migration och integration särskilt i förhållande till utbildningsfrågor och vuxenutbildning.
 • Har erfarenhet av att genomföra etnografi (deltagande observation och intervjuer)
 • Har erfarenhet av att skriva vetenskapliga texter

Vi tänker att du som söker nyligen har avslutat, håller på att avsluta en för området relevant utbildning på masternivå eller är nydisputerad.

 

Anställning

Anställningen är en allmän visstidsanställning (omfattning 100 %), med start under februari månad och under fem månader.  Placeringen är tills vidare vid institutionen för svenska språket, men arbetet behöver utföras i Göteborg, Malmö och Stockholm.
På grund av uppdragets karaktär och den korta tidsramen är det ett absolut krav att du kan börja anställningen under februari månad, och att du finns tillgänglig för eventuell intervju i november.
Ange i din ansökan vid vilken ort (Göteborg, Malmö eller Stockholm) som du har möjlighet/föredrar att utföra arbetet.


Bedömning

Utöver de grundläggande kvalifikationerna kommer lämpligheten för projektet att bedömas. Givet den begränsade tidsomfattningen av projektet är det avgörande att sökande snabbt kan komma igång med arbetet. Sökande behöver även ha en god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.


Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Tommaso Milani, professor i flerspråkighetsforskning, tommaso.milani@svenska.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Ange i din ansökan vid vilken ort (Göteborg, Malmö eller Stockholm) som du har möjlighet/föredrar att utföra arbetet.

Dokument vi önskar som bilagor till din ansökan:

 • Personligt brev
 • CV
 • Referenser

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-30

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?