Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Säkerhetsingenjör

Området för infrastrukturstöd är serviceleverantören som bistår universitetets verksamheter med allt från hyresavtal för lokaler, IT-lösningar, säkerhetsfrågor, lokal service och lokalvård. Tjänsten säkerhetsingenjör är placerad vid sektionen för säkerhet och fysisk arbetsmiljö inom Fastighets- och serviceenheten. Hos fastighets- och serviceenheten vid Göteborgs universitet samlas kompetens inom en rad olika områden. Tillsammans erbjuder enheten expertstöd och levererar service och tjänster till hela universitetet.

Arbetsuppgifter

Säkerhetsarbetet vid Göteborgs universitet bedrivs med utgångspunkt i vår säkerhetspolicy, utifrån ett helhetsperspektiv omfattande fysisk säkerhet, personsäkerhet, informationssäkerhet, säkerhetsskydd, kris-och kontinuitetsplanering samt försäkringsfrågor. Som säkerhetsingenjör arbetar du universitetsövergripande i den centrala säkerhetsfunktionen som leds av universitetets säkerhetschef och tillsammans med befintlig säkerhetsingenjör och projektledare inom lokalförsörjning.

I arbetsuppgifterna ingår att:

• stödja sektionerna för lokalförsörjning och strategiska lokalprojekt med samordning, projektering, beställning och besiktning av säkerhets- och låssystem och andra fysiska säkerhetsinstallationer vid ny- och ombyggnad samt vid inhyrning av nya lokaler
  • upprätta och vidmakthålla förvaltningsplan för universitetets säkerhetssystem
  • stödja campusområdenas säkerhetsamordnare vid driftsättning av nya säkerhetsinstallationer
  • medverka vid upphandlingar gällande säkerhetssystem, bevakning etc.
  • ge stöd i säkerhetstekniska frågor
  • bevaka den tekniska utvecklingen inom säkerhetsområdet

Du ska:

• ha el- teleutbildning på lägst gymnasienivå eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • ha utbildning och/eller erfarenhet av både kravställning projektering och besiktning av säkerhetssystem/-installationer såsom larm, passerkontroll, lås och andra skalskyddsåtgärder
  • ha god kännedom om byggprocessen och förmåga att läsa och granska dokumentation och ritningar av byggprojekt, säkerhets-, data och teleinstallationer
  • ha utbildning och/eller erfarenhet av integrerade säkerhetsystem
  • kunna fungera som beställare av säkerhetssystem, lås, samt dörr- och fönstermiljöer ha god vana att uttrycka dig i tal och skrift inom säkerhetsområdet
  • ha god kännedom i generella säkerhetsfrågor

Det är meriterande med:

• erfarenhet av arbete i en myndighet
  • erfarenheter av arbete med Unison och Omnis
  • erfarenhet av samarbete med organisationers IT-funktion vid installation och drift av säkerhetssystem
  • fördjupad säkerhetsutbildning

Tjänsten ställer stora krav på samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer.

Vi söker dig som:

• har ett konsultativt arbetssätt och är initiativrik, mål- och resultatinriktad, har serviceanda och förmåga att skapa förtroende
  • har lätt att samarbeta och stor förmåga att etablera och vidmakthålla goda kontakter på olika nivåer både internt och externt
  • är utåtriktad, lyhörd med god integritet och har förmåga att få gehör för dina idéer

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är  tillsvidare och heltid 100% med placering vid sektionen för säkerhet och fysisk arbetsmiljö. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande, så sänd oss din ansökan redan idag!

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta säkerhetschef Jörgen Svensson, 031- 786 5898, jorgen.svensson@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-11-13

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.