Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare, Core Facilities

The National Centre for Cellular Imaging (CCI), en nationell mikroskopiinfrastruktur vid Göteborgs universitet, med placering vid Sahlgrenska akademin är en av de ledande akademiska mikroskopianläggningarna i Sverige. CCI tillhandahåller kompetens och tillgång till avancerad mikroskopi både för forskarsamhället lokalt, och för forskare vid andra svenska universitet och utomlands.          

CCI är en core facilitet som erbjuder integrerad ljus- och elektronmikroskopi för de olika life science områdena, men även inom kemi, fysik och materialvetenskap.

I utrustningen ingår flera laserskanning (konfokal och multifoton) mikroskop, ett stort antal andra fluorescensmikroskop, laser mikrodissektion mikroskop, super resolution mikroskop, liksom skanning- och transmissionselektronmikroskop.

Medarbetarna på CCI hjälper forskare inom experimentell design och planering av mikroskopiexperiment och ger fördjupad utbildning i hantering av mikroskopen och för specifika avbildningstekniker.

Dessutom ges stöd vid bildbehandling, framställning av 3D bilder samt analys av data.             

CCI söker nu en erfaren Forskare inom avancerad ljusmikroskopi. Den sökande kommer att bidra till utvecklingen av nya metoder för bildtagning och bildanalys i nära samarbete med gruppledare för att tillämpa dessa metoder för deras specifika forskningsfrågor. De primära uppgifterna för den sökande kommer innefatta att ge råd inom provpreparering, bildtagning, träning samt underhåll och handhavande av avancerad mikroskopiutrustning. Positionen innefattar inte egen forskning.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta inom National Centre for Cellular Imaging, avancerad mikroskopifacilitet med att:

1) utbilda och träna facilitetens användare i att välja och tillämpa lämpliga ljusmikroskopitekniker, och att hantera ett brett spektrum av biologiska prover och experimentella metoder;

2) hjälpa våra användare, genom assistans och träning vid provpreparering;

3) ge råd vid design av bildbaserade experiment för att optimera produktionen och forskningsverksamheten, speciellt inom funktionell mikroskopi såsom FRET, FRAP samt multifoton och super-resolution mikroskopi;

4) vid behov utveckla nya metoder för bild analys;

5) hjälpa användarna att processa och analysera bilder, genom att träna användarna i grundläggande bildanalys samt hantering av de vanligaste bildanalysprogrammen (ImageJ/Fiji, Ilastik, etc.); arbeta tillsammans med forskare med att skriva och implementera algoritmer för hantering av multidimensionell data genererade med konfokal eller superupplösande mikroskopi.          

6) Kandidaten kommer även att delta undervisning för studenter på grund- och doktorandnivå. 

Kvalifikationer

Vi söker en ambitiös och serviceorienterad lagspelare med goda kommunikations- och organisatoriska färdigheter.  Du bör ha en doktorsexamen inom Life Sciences (fysik/ biologi / kemi) eller teknik, mer än fem års forskning och praktisk erfarenhet av avancerad ljusmikroskopi (funktionell mikroskopi, konfokal, multifoton och superresolution). Kunskaper inom datautvärdering och analys är en fördel.

Grundläggande kunskaper inom aktuell biologisk och biomedicinsk forskning är nödvändigt. 

Du bör ha bred kunskap inom provpreparering, vanliga fluoroforer och andra inmärkningstekniker.

Meriterande är om du sedan tidigare har vetenskaplig expertis och praktisk erfarenhet av mer än en av följande metoder: FRAP, FRET, ”single molecule localization microscopy”, samt korrelativmikroskopi.

Tidigare erfarenhet av att arbeta i en mikroskopi  facilitet är ett plus.

Du ska vara villig att utöka sina kunskaper inom nya mikroskopitekniker och vara beredd att arbeta i en mycket tvärvetenskaplig miljö.

Då vi  samarbetar med faciliteter och forskare från hela Sverige är det viktigt för oss att du har en utmärkt social förmåga och är bra på att nätverka med kollegor och samarbetspartners.

Avgörande är förmågan att hantera hög arbetsbelastning och strukturera arbetet med korta tidsfrister. Arbetet kräver att du behärskar engelska obehindrat i kommunikation och text.

Vi söker en entusiastisk person med en forskningsbakgrund som kombinerar teknisk expertis med stark kommunikationsförmåga, som har en stark vilja att hjälpa andra forskare i sitt arbete, men också motivationen att arbeta självständigt.

Anställning

Anställningen är tillsvidare, 100%, med placering vid Core Facities, Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. 6 månaders provanställning kommer att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

För mer information, kontakta Julia Fernandez-Rodriguez, via e-post: juliafer@cci.sahlgrenska.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan bör innehålla (gärna på engelska), ett personligt brev, CV, kopia av doktors examensbevis, publikationslista, tre rekommendationsbrev, och en sammanfattning av tidigare erfarenheter inom avancerad ljusmikroskopi och/ eller  bild analys

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-01.

 Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?