Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Examenshandläggare

Utbildningsenheten är en av nio enheter inom universitetets gemensamma förvaltning. Enheten är uppdelad i fyra sektioner och vid enheten arbetar cirka 90 personer https://medarbetarportalen.gu.se/utbildningsenheten/

Inom enheten arbetar vi utifrån värdeorden öppenhet, samarbete, professionalitet och tydlighet för att skapa en god arbetsmiljö med ett respektfullt och trevligt klimat mellan kollegor. Utbildningsenheten är sedan 2017 HBTQ-certifierade.

Till Utbildningsenheten söker vi nu en examenshandläggare, placerad vid sektionen för examen och tentamensservice.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i den sektion som har till uppgift att utfärda examensbevis. I arbetsuppgifterna ingår att självständigt ansvara för att utfärda examensbevis över utbildning på grund- och avancerad nivå (generella examina), yrkesexamina samt forskarexamen. Det innebär bedömning av studiemeriter, att besluta om tillgodoräknande av utbildning från både svenska och utländska lärosäten, att besluta om utfärdande av examensbevis, hantera avslag och överklaganden. Det ingår även utfärdande av kursbevis, dubblettbevis och tillgodoräkning av utlandsstudier. En annan viktig del av jobbet är information och rådgivning till studenter, allmänhet och anställda kring regelverk och praxis inom examensområdet via mail, telefon och besök.

Vi söker dig som har:

• Högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Erfarenhet av arbete med handläggning
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska såväl som på engelska
  • Goda kunskaper i Office-paketet

Det är meriterande att om du har kännedom om studieadministrativa arbetsuppgifter inom högskolesektorn liksom erfarenhet och kännedom om Ladok. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Arbetet ställer stora krav på att du är noggrann, kan ta egna initiativ och även att du har en god kommunikativ förmåga. Du bör ha väl utvecklad servicekänsla, vara ansvarsfull och flexibel. Eftersom vi värdesätter vårt goda samarbete inom gruppen så bör du också tycka om att arbeta i team men även ha god förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på 100 %, med placering vid Utbildningsenheten/ Sektionen för examen och tentamensservice. Tillträde snarast möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Maria Stenberg, Sektionschef examen och tentamensservice
maria.stenberg@gu.se, Telefon: 031-786 6909

Annika Eklund, Examenshandläggare
annika.eklund@gu.se Telefon: 031-786 4632

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-09-26.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.