Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi. Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en biträdande forskare med placering vid sektionen för fysiologi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi bedriver forskning och undervisning inom ett brett spektrum av ämnesområden, inklusive de vanligt förekommande metabola och kardiovaskulära folksjukdomarna. Institutionen samarbetar med Centrum för hälsa och prestation (CHP). CHP är en centrumbildning inom Göteborgs universitet som bedriver tvärvetenskaplig forskning och undervisning inom medicin, kost- och idrottsvetenskap. CHP samverkar med Västra Götalandsregionen men även med andra universitet, idrottsorganisationer och privata företag, såväl nationellt som internationellt. CHP har sin primära hemvist vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, men personal verksam här har även sin anknytning till Sahlgrenska akademin. Den anställde kommer därför att bedriva sitt arbete vid CHP, men vara anställd vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi och sektionen för fysiologi.

Arbetsuppgifter

I anställningen som biträdande forskare ingår att ansvara för tester, testutveckling och forskningsstöd i styrke- och träningslaboratoriet vid CHP i en nära och integrerad koppling till biomekanik. Det innebär: 1) utvärdera och optimera nuvarande testsystem, protokoll och procedurer; 2) sammankoppla och integrera tester av styrka, koordination/balans och uthållighet/fitness med biomekaniska metoder och 3) mätningar i forskningsprojekt och delta i utveckling av forsknings- och studiedesign. Du har primärt ansvar för testsystem och dataprocessning i laboratoriet (t.ex. kraftplattor, styrkemätningssystem, EMG, träningsapparater, system för mätning av syreupptag (VO2), kondition och laktatnivåer), men är också delaktig i forskningsstudier och bidrar till utveckling av projekt inom idrott och hälsa, idrott och arbetsliv samt motions- och elitidrott. Arbetet sker i nära samarbete med andra forskningsassistenter, forskare och studenter.

Kvalifikationer

Kravet för tjänsten är genomförd masterutbildning inom relevanta områden som kost- och idrottsvetenskap, idrottslärare, fysiologi, träningsfysiologi, biomekanik eller ingenjörsvetenskap.

Meriterande är tidigare erfarenhet av laborativt arbete och arbete med fältester för styrka, uthållighet och fysisk hälsa i allmänhet för olika målgrupper, allt ifrån yrkesarbetande (t ex brandmän), motions- och elitidrottare till funktionsnedsatta och patienter i rehabilitering. I denna meritering ingår att du är väl bekant med test- och mätsystem liksom träningsutrustning för styrka (kraftplattor, system för kraftanalys, EMG), uthållighet (Cosmed K5, Biosen (lactate), löpband och testcyklar), koordination (kraftplattor, system för balansmätning, testing för idrottsmotorik) och har erfarenhet av biomekaniska system och databearbetning med hjälp av mjuk- och hårdvara.

Meriterande är också att ha en bakgrund med forskning inom dessa fält (möjligtvis doktorandprojekt) och ha varit delaktig i internationella forskningsprojekt och samarbeten (forskningsansökningar, publikationer, utbyten), med stöd och utveckling av studier och bidrag till vetenskapen.

Då CHP har anställda från olika länder och bedriver forskning och undervisning internationellt, är det lämpligt att den sökande har god språkförmåga i engelska både i tal och skrift. Då arbetet innebär bemötande av svensktalande är det även meriterande om den sökande har god språkförmåga i svenska i både tal och skrift. Du är kreativ, tar ansvar för utveckling och utförande samt har förmåga att arbeta självständigt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 6 månader, deltid 50 %. Anställningen är placerad vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; snarast eller efter överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av professor och co-föreståndare för CHP, Stefan Grau tfn; +46 31 786 6535, e-post; stefan.grau@gu.se, av professor och co-föreståndare för CHP, Mats Börjesson tfn; +46 705 29 83 60, e-post; mats.börjesson@gu.se eller av professor/biträdande sektionschef Holger Nilsson, tfn: + 46 31 786 35 18, e-post holger.nilsson@gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-02

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.