Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i immunologi / inflammation

På avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition bedrivs forskning inom flera olika områden såsom endokrinologi, hematologi, gastroenterologi, hypertoni, lungmedicin och allergologi samt klinisk nutrition med forskningsfokus på kroppssammansättning och energimetabolism. Forskningen sker i tätt samarbete med sjukvården på både Sahlgrenska universitetssjukhuset och Mölndals sjukhus.

Forskargruppen studerar könshormoners påverkan på immunsystemet vid inflammatoriska tillstånd orsakade av autoimmunitet, allergi eller infektion.

Ämne

Immunologi / Inflammation

Ämnesbeskrivning

Könshormoner har stor påverkan på immunförsvarets utveckling och funktion vilket bland annat illustreras av en ökad risk för kvinnor att utveckla autoimmuna sjukdomar, samt av skillnaden i immunrespons mot infektioner mellan kvinnor och män. Syftet med forskningen i gruppen är att identifiera de immunologiska mekanismerna för östrogens påverkan på inflammatorisk respons, med det övergripande målet att bidra till utveckling av förbättrade behandlingsstrategier vid hormonkänsliga sjukdomstillstånd.

Arbetsuppgifter

Postdoktorn kommer att arbeta med avel och karaktärisering av genetiskt modifierade möss i syfte att besvara frågeställningarna i projekten. Experimentella modeller av allergen- samt virus-inducerad inflammation i luftvägar används för att studera östrogens påverkan på immunsystemet vid inflammation i dessa genetiskt modifierade möss. Ett fokusområde är att studera interaktionen mellan stromaceller och immunceller i lymfkörtlar och lungvävnad efter behandling med östrogen. Förutom djurmodeller används även cell-isolering och odling av celler i projekten. Immunologiska, histologiska och molekylärbiologiska metoder för analys av celler och vävnader kommer att användas. Arbetet innefattar även författande av anslagsansökningar och vetenskapliga publikationer samt assistans vid handledning av doktorander och studenter.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än tre år räknat från sista ansökningsdag.

Bedömningsgrund

Vid bedömning av de sökandes meriter kommer stor vikt att fästas vid tidigare erfarenhet av arbete med in vivo modeller av virusinfektion i mus, samt av arbete med inflammatorisk lungsjukdom. Erfarenhet av experimentellt arbete med möss är ett krav. Erfarenhet av immunologisk experimentell metodik inklusive isolering av immunceller, flödescytometri, immunohistokemi och cellkulturer är meriterande. God förmåga att självständigt kunna planera, organisera och strukturera sitt arbete är en förutsättning. Den sökande skall även självständigt kunna bearbeta data och skriva vetenskapliga publikationer. Betydelsefullt är också att den sökande kan arbeta enskilt såväl som i grupp. Goda kunskaper inom talad och skriven vetenskaplig engelska är ett krav. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 24 månader Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Ulrika Islander, Docent/Forskarassistent, 0703-380737, ulrika.islander@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-01

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?