Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i skoljuridik

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik (IPS) bedriver forskning, utbildning på grund-, avancerad- och forskarutbildningsnivå samt samverkansuppdrag inom pedagogik och specialpedagogik. Centrala intresseområden vid institutionen rör utbildnings- och samhällsrelationer, utbildningssystem, skolutveckling och skolledarskap, vuxenutbildning, inkludering, lärande, språk och bedömning samt betygsfrågor. En stor del av institutionens utbildning sker inom olika lärarprogram.

För ytterligare information om Institutionen för pedagogik och specialpedagogik: http://ips.gu.se/

Pedagogik / skoljuridik

Arbetsuppgifter

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att bedriva undervisning, examination och därtill hörande administration i ämnet skoljuridik, inom ramen för kurser som ges i Rektorsprogrammet vid Institutionen för pedagogik och specialpedagogik.

Behörighet

Av Göteborgs universitets anställningsordning framgår att befattningen som universitetsadjunkt i första hand är tänkt att tillgodose undervisningsbehov där doktorsexamen inte nödvändigtvis är ett krav.

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Bedömningsgrund

Vid tillsättningen kommer särskild vikt att läggas vid pedagogisk skicklighet. Personen vi söker bör ha gedigen erfarenhet av att undervisa inom högskola eller universitet. Högskolepedagogisk utbildning och erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete är meriterande. Erfarenhet av undervisning inom Rektorsutbildningen, och annan skoljuridik, är särskilt meriterande.

Vi är angelägna om att den som anställs snabbt ska kunna komma in i arbetet. Därför fäster vi stor vikt vid att den som anställs har både de personliga egenskaper och ämnesmässiga kunskaper som krävs. God samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot studenter och kollegor värderas högt, liksom förmågan att driva frågor på egen hand.

Då undervisningen i första hand sker på svenska behöver du behärska språket i tal och skrift.

Anställning

Här anger du vilka förutsättningar som gäller för anställningen: Tidsbegränsad anställning på 100% under perioden 191115 och som lägst tom 191231.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas Anna-Carin Jonsson, anna-carin.jonsson@gu.ped.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 100926

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.