Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Allmän visstidsanställning som universitetsadjunkt/universitetslektor i socialt arbete

Institutionen för socialt arbete utlyser allmän visstidsanställning som universitetsadjunkt/universitetslektor i ämnet socialt arbete som kan komma att omfatta del- eller heltidsanställning. Möjlighet ges också för anställning som adjungerad universitetsadjunkt/universitetslektor. Då vi ännu inte kan förutse om behovet kommer att föreligga, sker tillsättning under förutsättning att behov finns. Den exakta omfattningen av anställningarna kommer att avgöras i samband med detaljplaneringen inför vårterminen.

Institutionen för socialt arbete finns vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet. Undervisningen bedrivs på grund-, avancerad och forskarnivå. Majoriteten av studenterna återfinns på socionomprogrammet som omfattar 120 högskolepoäng. På institutionen bedrivs forskning i socialt arbete inom ramen för ett flertal profilområden.

Socialt arbete

Ämnesbeskrivning

Socialt arbete inrymmer studier av socialt utsatta människors livsvillkor och erfarenheter. Centralt inom ämnet socialt arbete är också att studera orsaker till och konsekvenser av sociala problem såsom dessa kan förstås på individ-, grupp- och samhällsnivå. Viktigt är också att studera hur olika insatser utformas i syfte att förebygga eller avhjälpa sociala problem. Socialt arbete är huvudämne på grund-, avancerad- och forskarnivå.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av undervisning inom socionomprogrammet, men undervisning inom institutionens samtliga utbildningar kan bli aktuellt. Det mesta av institutionens kursutbud riktar sig till blivande eller redan verksamma socionomer och kombinerar därför teoretisk kunskap med professionskunskap.

Behörighet

Behörig till anställningen är den som avlagt magisterexamen i socialt arbete eller har motsvarande kompetens samt visat pedagogisk skicklighet. I det fall där vikarie är behörig att anställas som universitetslektor kommer vikarieförordnande som sådant att utfärdas.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Vid tillsättningen kommer vi att fästa särskild vikt vid ämneskunskaper, ämnesområde samt pedagogisk erfarenhet. Framförallt läggs vikt vid skicklighet som har betydelse för undervisningens innehåll i respektive allmän visstidsanställning.

Praktisk erfarenhet av professionellt socialt arbete samt kvalificerad vidareutbildning inom socialt arbete är meriterande och kommer att vägas in i bedömningen.

Med hänsyn till i första hand de behörighets- och bedömningsgrunder samt de arbetsuppgifter som gäller respektive anställning ser vi gärna sökande med forskarutbildning varför sökande med doktorsexamen kommer att rangordnas före de icke-disputerade inom samma undervisningsområde.

Allmän lämplighet med avseende på den utlysta anställningens innehåll. Särskild vikt fästs vid att den som anställs har de personliga egenskaper som krävs för att kunna samarbeta med personer, internt och externt, samt att vara med och driva utvecklingen av institutionen för socialt arbetes utbildnings-, projekt- och forskningsverksamhet.

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Anställning

Anställningen är placerad vid Institutionen för socialt arbete. Tillträde enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

Du som tänker söka anställning bör ta del av "Samhällsvetenskapliga fakultetens tillämpning av Anställningsförordning för anställning som lärare vid Göteborgs universitet". Den finns tillgänglig på http://samfak.gu.se/om-fakulteten/organisation.

Föreskriften kan också rekvireras hos personalhandläggare Anette Överbring på e-post: anette.overbring@socwork.gu.se

Upplysningar om anställningen lämnas av
viceprefekt Anna Dunér
anna.duner@socwork.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till: Göteborgs universitet, Institutionen för socialt arbete, Box 720, 405 30 Göteborg och ska vara inkomna senast 2019-10-06. Ange referensnummer PAR 2019/1144 på kuvertet.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-06

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.