Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i sociologi

Tjänsten utlyses inom ramen för pågående forskningsprojekt inom centrumbildningen Center for Capability in Aging. AGECAP tar ett helhetsperspektiv på det åldrande samhället och sammanför forskare inom bland annat sociologi, arbetsvetenskap, psykiatri, psykologi och neurokemi. I AGECAP studeras de utmaningar och möjligheter som vårt samhälle står inför och kopplar samman individuella förutsättningar med samhälleliga förhållanden. Forskningsarbetet innebär att du bidrar till forskningsmiljön och har erfarenhet av att arbeta tvärvetenskapligt. Du kommer använda unika databaser och medverka vid planering och genomförande av nya undersökningar. I mån av intresse finns möjlighet att bredda forskningsområdet.

Ämne

Sociologi

Forskningsområde

Det åldrande samhället står inför stora utmaningar avseende dels möjligheten för äldre att stanna kvar i arbetslivet och dels möjligheten att leva ett gott och värdigt liv i alla åldrar. Den forskning som skall bedrivas inom anställningen relaterar till båda dessa frågor och rör i bred mening skärningspunkter mellan individuella förhållanden (individens resurser, hälsa, och individuella preferenser), arbetsförhållanden (resurser, krav, organisering) och socioekonomiska/samhälleliga förhållanden. Forskningen bygger på detaljerad kunskap och analyser om interaktioner och konsekvenser över tid och det samhälle han/hon lever i samt hur och varför dessa förhållanden förändras.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består främst av statistiskt/epidemiologiskt analys- och forskningsarbete kring frågor som rör levnadsförhållanden (ojämlikheter), arbetsförhållanden och hälsa/välbefinnande: hur samspel mellan dessa över tid har inflytande för äldre i arbetslivet och för deras pensionering. Undervisning och handledning kan ingå i arbetsuppgifter, dock högst till 20% av arbetstiden. Forskningsarbetet innebär analysarbete utifrån data från befintliga longitudinella databaser. Innehavaren av anställningen skall utföra forskning (analysarbete och publicering, självständigt och i samarbete) som ger ett substantiellt bidrag till ovan beskrivna forskningsområde. Innehavaren av anställningen förväntas utföra större delen av sina arbetsuppgifter på plats i Göteborg.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som har svensk doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen. I första hand bör den komma i fråga för anställning som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång samt inte varit anställd som postdoktor under mer än ett år inom samma eller närliggande ämnesområde vid Göteborgs universitet. Även den som avlagt examen tidigare kan komma i fråga om särskilda skäl föreligger (t ex ledighet på grund av sjukdom, tjänstgöring inom totalförsvaret, vissa förtroendeuppdrag, föräldraledighet eller liknande omständigheter). Åberopas särskilda skäl skall dessa styrkas i ansökan. Den sökande ska ha avlagt doktorsexamen inom sociologi med inriktning mot åldrandeområdet och epidemiologi eller statistik med longitudinella data eller motsvarande. Doktorsexamen skall vara avlagd innan sista ansökningsdag.

Bedömningsgrund

Vetenskaplig skicklighet i området och kompetens inom avancerad statistisk metodik tillmäts störst betydelse. Detta dokumenteras i första hand genom doktorsavhandlingen och övriga åberopade publikationer. Sökanden skall ha mycket god erfarenhet av arbete med populationsdatabaser med datamaterial inom äldreområdet och levnadsförhållanden. Speciell vikt tillmäts förmågan att i longitudinella analyser relatera komplexa medicinska data till uppgifter som individers levnadsförhållanden. Dessutom är det meriterande med kunskap om strukturella ekvationsmodeller samt dokumenterad förståelse för tvärvetenskaplig forskning i gränslandet mellan sociologi, hälsa och medicin. God förmåga att självständigt hantera databaser, bearbeta kvantitativa data och skriva vetenskapliga publikationer är ett krav. Goda kunskaper i engelska och svenska är ett krav.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning om 2 år, heltid med placering tills vidare vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap. Tillträde enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

Utöver sakkunnigförfarande kan intervjuer och referenstagning komma att ingå i urvalet.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen och anställningsförfarandet kan ställas till personalhandläggare Anna Karin Wiberg, tfn 031-786 4761, anna-karin.wiberg@gu.se 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Din ansökan skall innehålla:

  • Meritförteckning inkluderande publikationslista (CV)
  • Ett urval om högst fem vetenskapliga publikationer och en motivering till urvalet
  • Kopia av bevis på doktorsexamen
  • Intyg på annan relevant erfarenhet/anställning eller övriga handlingar den sökande önskar åberopa

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas, i två exemplar till: Inst för sociologio och arbetsvetenskap, att Anna Karin Wiberg, Box 720, 405 30 Göteborg och ska vara inkomna senast 2019-10-23.

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-23

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?