Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Förvaltningsjurist

Universitetsledningens stab utgör universitetsledningens närmsta strategiska och administrativa stöd. Staben ansvarar bland annat för verksamhetsplanering, samordning och uppföljning av universitetets verksamhet. Inom universitetsledningens stab finns universitetets centrala funktion för arkiv- och registratur. Den sektion som du som förvaltningsjurist kommer att tillhöra är sektionen för förvaltningsjuridik som är organisatoriskt placeras inom universitetsledningens stab från och med 2019-08-31.

Om du precis som oss inom sektionen brinner för ”handläggning av ärenden”, att ”utforma interna regelverk”, tycker det är kul att ”säkerställa ett enhetligt juridiskt synsätt och juridisk hög kvalitet” så är det här precis rätt jobb för dig. Vi hoppas också att du inte ser byråkrati som ett skällsord, och juridik som något nödvändigt ont, utan förutsättningar för att en myndighet kan fungera. Kanske tycker du till och med att det är riktigt roligt och lustfyllt med förvaltningsrätt. Nedan beskrivs mer utförligt arbetsuppgifterna och de kvalifikationer vi söker. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Arbetsuppgifter

Som förvaltningsjurist bistår du universitetsledningen, fakulteter och institutioner i förvaltnings- och högskolejuridiska frågor. Vidare ingår arbete med att utforma interna regelverk, riktlinjer och policys för universitetets verksamhet samt att delta i interna informations- och utbildningsinsatser.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

• juridisk rådgivning och expertis med förvaltningsrättsligt fokus inom verksamheten,
  • handlägga ärenden rörande utlämnande av allmänna handlingar,
  • svara på remisser och handlägga tillsynsärenden,
  • delta i utformningen av universitetets styrdokument och regler,
  • delta i utbildningar, seminarier och informationsmöten för att informera om gällande regelverk och regeltillämpning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen. Aktuell erfarenhet av självständigt juridiskt arbete inom området förvaltningsrätt är meriterande, liksom erfarenhet av ärendehandläggning och intern juridisk rådgivning. Vi ser gärna att du fullgjort notarietjänstgöring. Den utåtriktade rollen med många interna och externa kontaktytor förutsätter både social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga.

Du är mån om att arbeta enligt förvaltningslagens bestämmelser om en snabb, effektiv och rättssäker handläggning och har samtidigt förmågan att prioritera och strukturera, samt finna kärnfrågan vid hög arbetsbelastning och stressade situationer. Som jurist har du förmågan att kommunicera med icke jurister på ett enkelt, professionellt och tydligt sätt såväl muntligen som skriftligen, du kan därtill anpassa hur du förmedlar information beroende på mottagaren. För oss är det också viktigt att du är initiativtagande, serviceinriktad samt har en god samarbetsförmåga.

Mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning. Som jurist är du pragmatisk och lösningsorienterad samt behärskar att prioritera i de ärenden som åläggs dig.Vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga, kan arbeta självständigt såväl som i grupp och har en väl utvecklad service- och ansvarskänsla. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är ett vikariat på heltid till och med september 2021 eller tills ordinarie är åter, placering tills vidare vid sektionen för förvaltningsjuridik. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta: Sara Dahlberg, 031-786 5711

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-09-30

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.