Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik (IPS) bedriver forskning, utbildning på grund-, avancerad- och forskarutbildningsnivå samt samverkansuppdrag inom pedagogik och specialpedagogik. Centrala intresseområden vid institutionen rör utbildnings- och samhällsrelationer, utbildningssystem, skolutveckling och skolledarskap, vuxenutbildning, inkludering, lärande, språk och bedömning samt betygsfrågor. En stor del av institutionens utbildning sker inom olika lärarprogram.

För ytterligare information om Institutionen för pedagogik och specialpedagogik: http://ips.gu.se/

Arbetsuppgifter

Arbetet som kommunikatör kräver att du har kunskap om hur man skapar en väl fungerande informationsarkitektur och är aktiv i din omvärldsbevakning.

Arbetet innebär att du självständigt planerar och utvecklar webbsidor utifrån analys och strategisk kommunikationsplanering inom institutionen. Det är viktigt att ha god kännedom om webbplatsernas målgrupper och att ha kunskaper om sökoptimering, tillgänglighet samt användbarhet. Göteborgs universitet använder för närvarande publiceringsverktyget InfoGlue, men kommer successivt att övergå till verktyget Drupal.

Vidare innebär arbetet ett samordnande kommunikativt ansvar för marknadsföring av institutionens utbildningar. I detta ingår att samarbeta med övriga kommunikatörer på fakulteten om olika studentrekryteringsinsatser samt att producera material som t ex trycksaker och annonser för olika typer av media, både tryckta och digitala.

Du ska också bistå med kommunikativt stöd och produktion av material runt institutionens evenemang som konferenser och seminarier samt för olika forskargrupper och forskningsprojekt.

I rollen som kommunikatör förväntas du driva och utveckla webb- och kommunikationsfrågor på institutionen och ge råd och stöd åt ledningsgrupp och anställda. Du kommer också att vara delaktig i nätverk på institutions-, fakultets- och central nivå i webb- och kommunikationsfrågor.

Kvalifikationer

För arbetet som kommunikatör krävs att du har utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vidare krävs att du har 5 års erfarenhet av kvalificerat arbete med kommunikation enligt ovan och det är starkt meriterande med erfarenhet av likvärdigt arbete inom högskolesektorn.

Vidare är det ett krav på mycket goda kunskaper i svenska och förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift och goda kunskaper i engelska

För arbetet krävs goda kunskaper i text och bildhantering, goda kunskaper i InDesign och Photoshop, samt att det är starkt meriterande med goda kunskaper i ett publiceringsverktygen: InfoGlue och Drupal.

Tjänsten kräver att du kan hålla tidplaner, styra mot rätt mål och leverera resultat. Du har lätt för att knyta kontakter och samarbeta med olika delar i en stor organisation. Du tar med entusiasm dig an både de mer analytiska delarna och de mer praktiska delarna av jobbet. Du har förmåga att skapa förståelse för arbetet och kan förankra det i organisationen.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, drivkraft och ansvarskänsla.

Anställning

Anställningen är heltid, 100% med placering tills vidare vid Institutionen för pedagogik och specialpedagogik. Tilllträde snarast enligt överenskommelse, provanställning tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta André Jawahiri, andre.jawahiri@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast:2019-10-03

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.