Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik (IPS) bedriver forskning, utbildning på grund-, avancerad- och forskarutbildningsnivå samt samverkansuppdrag inom pedagogik och specialpedagogik. Centrala intresseområden vid institutionen rör utbildnings- och samhällsrelationer, utbildningssystem, skolutveckling och skolledarskap, vuxenutbildning, inkludering, lärande, språk och bedömning samt betygsfrågor. En stor del av institutionens utbildning sker inom olika lärarprogram.

För ytterligare information om Institutionen för pedagogik och specialpedagogik: http://ips.gu.se/

Arbetsuppgifter

Arbetet som kommunikatör kräver att du har kunskap om hur man skapar en väl fungerande informationsarkitektur och är aktiv i din omvärldsbevakning.

Arbetet innebär att du självständigt planerar och utvecklar webbsidor utifrån analys och strategisk kommunikationsplanering inom institutionen. Det är viktigt att ha god kännedom om webbplatsernas målgrupper och att ha kunskaper om sökoptimering, tillgänglighet samt användbarhet. Göteborgs universitet använder för närvarande publiceringsverktyget InfoGlue, men kommer successivt att övergå till verktyget Drupal.

Vidare innebär arbetet ett samordnande kommunikativt ansvar för marknadsföring av institutionens utbildningar. I detta ingår att samarbeta med övriga kommunikatörer på fakulteten om olika studentrekryteringsinsatser samt att producera material som t ex trycksaker och annonser för olika typer av media, både tryckta och digitala.

Du ska också bistå med kommunikativt stöd och produktion av material runt institutionens evenemang som konferenser och seminarier samt för olika forskargrupper och forskningsprojekt.

I rollen som kommunikatör förväntas du driva och utveckla webb- och kommunikationsfrågor på institutionen och ge råd och stöd åt ledningsgrupp och anställda. Du kommer också att vara delaktig i nätverk på institutions-, fakultets- och central nivå i webb- och kommunikationsfrågor.

Kvalifikationer

För arbetet som kommunikatör krävs att du har utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vidare krävs att du har 5 års erfarenhet av kvalificerat arbete med kommunikation enligt ovan och det är starkt meriterande med erfarenhet av likvärdigt arbete inom högskolesektorn.

Vidare är det ett krav på mycket goda kunskaper i svenska och förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift och goda kunskaper i engelska

För arbetet krävs goda kunskaper i text och bildhantering, goda kunskaper i InDesign och Photoshop, samt att det är starkt meriterande med goda kunskaper i ett publiceringsverktygen: InfoGlue och Drupal.

Tjänsten kräver att du kan hålla tidplaner, styra mot rätt mål och leverera resultat. Du har lätt för att knyta kontakter och samarbeta med olika delar i en stor organisation. Du tar med entusiasm dig an både de mer analytiska delarna och de mer praktiska delarna av jobbet. Du har förmåga att skapa förståelse för arbetet och kan förankra det i organisationen.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, drivkraft och ansvarskänsla.

Anställning

Anställningen är heltid, 100% med placering tills vidare vid Institutionen för pedagogik och specialpedagogik. Tilllträde snarast enligt överenskommelse, provanställning tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta André Jawahiri, andre.jawahiri@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast:2019-10-03

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?