Sidansvarig: rekrytering@gu.se

Tipsa en vän
Utskriftsversion

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Personalhandläggare

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik (IPS) bedriver forskning, utbildning på grund-, avancerad- och forskarutbildningsnivå samt samverkansuppdrag inom pedagogik och specialpedagogik. Centrala intresseområden vid institutionen rör utbildnings- och samhällsrelationer, utbildningssystem, skolutveckling och skolledarskap, vuxenutbildning, inkludering, lärande, språk och bedömning samt betygsfrågor. En stor del av institutionens utbildning sker inom olika lärarprogram.

För ytterligare information om Institutionen för pedagogik och specialpedagogik: http://ips.gu.se/

Arbetsuppgifter

Personalhandläggarrollen på institution är bred och innebär både strategiska men framförallt operativa uppgifter. En viktig del av arbetet som personalhandläggare är att kontinuerligt ge konsultativt och serviceinriktat stöd till både institutionsledning och anställda i frågor som rör hela HR-området. Du arbetar självständigt och tar ansvar, handlägger, utreder och driver ärenden inom HR-området samt utvecklar nya rutiner efter behov.

I arbetet ingår löpande personaladministration vilket innebär att bevaka anställningar och pensionsavgångar, granska och hantera ärenden i personalsystemet Primula - ärenden så som ledigheter, friskvårdsersättningar, sjuk och läkemedelsersättningar. Du administrerar och driver rekryteringsprocesser tillsammans med prefekt och administrativ chef.

I arbetet ingår även arbete med rehabilitering och arbetsmiljö där du är ett stöd till prefekt och administrativ chef i förekommande frågor, bevakar sjukfrånvarostatistik och är delaktig i rehabiliteringsärenden.

I arbetet ingår även att bevaka att arbetsrättsliga lagar och avtal följs. Du håller dig uppdaterad om lagar, regler, förordningar och kollektivavtal inom det statliga HR-området.

Kvalifikationer

Universitets- eller högskoleexamen inom personalområdet, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Minst fem års erfarenhet av självständigt arbete inom HR-områdets olika arbetsuppgifter är ett krav. Goda kunskaper om och en bred erfarenhet av HR-frågor på operativ nivå.

Det är meriterande att ha tidigare erfarenhet av arbete inom högskolesektorn gällande arbetsrätt, rekrytering och personaladministration samt god kännedom om GDPR.

Erfarenhet av arbete i olika personalsystem är ett krav. Det är meriterade med erfarenhet av arbete i Primula och Retendo.

Vi vill att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt att du är en van användare av Officepaketet.

Då arbetsuppgifterna spänner över ett brett område, söker vi dig som är strukturerad och kan planera din arbetstid väl samt har förmåga att kunna prioritera bland arbetsuppgifterna. I din roll som chefsstöd behöver du vara trygg, noggrann och kommunikativ och du har ett genuint intresse för människor och förstår behoven i den verksamhet du skall stötta. I din roll har du kontakt med både interna och externa parter, därför ställer vi krav på hög samarbetsförmåga och hög servicekänsla. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid 100% med placering tills vidare vid Institutionen för pedagogik och specialpedagogik. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta adminstrativ chef Andre Jawahiri, andre.jawahiri@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-03

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.