Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Lediga anställningar - detaljsida - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Personalhandläggare

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik (IPS) bedriver forskning, utbildning på grund-, avancerad- och forskarutbildningsnivå samt samverkansuppdrag inom pedagogik och specialpedagogik. Centrala intresseområden vid institutionen rör utbildnings- och samhällsrelationer, utbildningssystem, skolutveckling och skolledarskap, vuxenutbildning, inkludering, lärande, språk och bedömning samt betygsfrågor. En stor del av institutionens utbildning sker inom olika lärarprogram.

För ytterligare information om Institutionen för pedagogik och specialpedagogik: http://ips.gu.se/

Arbetsuppgifter

Personalhandläggarrollen på institution är bred och innebär både strategiska men framförallt operativa uppgifter. En viktig del av arbetet som personalhandläggare är att kontinuerligt ge konsultativt och serviceinriktat stöd till både institutionsledning och anställda i frågor som rör hela HR-området. Du arbetar självständigt och tar ansvar, handlägger, utreder och driver ärenden inom HR-området samt utvecklar nya rutiner efter behov.

I arbetet ingår löpande personaladministration vilket innebär att bevaka anställningar och pensionsavgångar, granska och hantera ärenden i personalsystemet Primula - ärenden så som ledigheter, friskvårdsersättningar, sjuk och läkemedelsersättningar. Du administrerar och driver rekryteringsprocesser tillsammans med prefekt och administrativ chef.

I arbetet ingår även arbete med rehabilitering och arbetsmiljö där du är ett stöd till prefekt och administrativ chef i förekommande frågor, bevakar sjukfrånvarostatistik och är delaktig i rehabiliteringsärenden.

I arbetet ingår även att bevaka att arbetsrättsliga lagar och avtal följs. Du håller dig uppdaterad om lagar, regler, förordningar och kollektivavtal inom det statliga HR-området.

Kvalifikationer

Universitets- eller högskoleexamen inom personalområdet, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Minst fem års erfarenhet av självständigt arbete inom HR-områdets olika arbetsuppgifter är ett krav. Goda kunskaper om och en bred erfarenhet av HR-frågor på operativ nivå.

Det är meriterande att ha tidigare erfarenhet av arbete inom högskolesektorn gällande arbetsrätt, rekrytering och personaladministration samt god kännedom om GDPR.

Erfarenhet av arbete i olika personalsystem är ett krav. Det är meriterade med erfarenhet av arbete i Primula och Retendo.

Vi vill att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt att du är en van användare av Officepaketet.

Då arbetsuppgifterna spänner över ett brett område, söker vi dig som är strukturerad och kan planera din arbetstid väl samt har förmåga att kunna prioritera bland arbetsuppgifterna. I din roll som chefsstöd behöver du vara trygg, noggrann och kommunikativ och du har ett genuint intresse för människor och förstår behoven i den verksamhet du skall stötta. I din roll har du kontakt med både interna och externa parter, därför ställer vi krav på hög samarbetsförmåga och hög servicekänsla. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid 100% med placering tills vidare vid Institutionen för pedagogik och specialpedagogik. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta adminstrativ chef Andre Jawahiri, andre.jawahiri@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-10-03

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?